StoryEditorOCM
Promo arhivSUPERHRANA ZA VAŠE ZDRAVLJE

U ‘Bio planetu’ nema kompromisa - samo najkvalitetnije supernamirnice za vaše zdravlje

Piše PROMO
24. rujna 2018. - 12:50

Za vrijeme hladnijih dana, kada dolazi do pada imuniteta, posebno je važna konzumacija supernamirnica koje su vrlo bogate vitaminima, mineralima, antioksidansima, vlaknima i zdravim mastima. Pomažu u sprečavanju raznih bolesti, prevenciji dijabetesa, produžuju životni vijek, čine nas zdravijima i pomažu pri gubitku viška kilograma. Ekipa “Bio planeta” preporučila nam je najzdravije od njih koje ima u svojoj bogatoj ponudi.

Konoplja

Konzumira se kao ulje, sjemenke, prah ili CBD ulje. Bogat je izvor svih 20 aminokiselina, a sadrži vitamine A, B1, B2, B3, B6, C, D i E, ima savršen omjer omega 6 i omega 3 kiselina koje štite od kardiovaskularnih bolesti. Sjemenke konoplje jačaju imunitet, smanjuju kolesterol, štite krvne žile i lako su probavljive. Konopljino ulje pomaže u sprječavanju visokog kolesterola i tlaka, povećava izdržljivost, ubrzava zacjeljivanje ozljeda, smanjuje upale, zadržavanje vode u organizmu, jača imunitet, smanjuje bol i oticanje kod artritisa, ublažava PMS, liječi bakterijske infekcije i jača funkcije mozga. Savršeno je i za njegu kose i kože.

Spirulina

Radi se o morskoj algi koja se kod naroda Meksika i Afrike uzgaja od davnina zbog svojih posebnih svojstva. Jedan je od najboljih izvora proteina na zemlji, a zadrži 70 posto bjelančevina. Pomaže kod kontrole šećera u krvi i održavanja tjelesne težine. Bogat je izvor vlakana, s niskim sadržajem šećera, ali zato imav visoki sadržaj nezasićenih masnih kiselina, vitamina E, željeza, magnezija, kalija i kalcija i dobrih masti.

Chlorella alga

Učinkovito jača imunološki sustav, smanjuje simptome mnogih vrsta raka, dijabetesa, artritisa, Candide, upale gušterače, hepatitisa, čireva, virusnih i bakterijskih infekcija, te multipla skleroze. Ova mikroalga nastala prije dvije i pol milijarde godina te je među najstarijim oblicima života na zemlji. Izniman je izvor proteina pa je izvrsna za vegetarijance, sportaše i osobe sklone debljanju. Kvalitetan je izvor aminokiselina, magnezija, željeza iminerala u tragovima. Sadrži sve B-vitamine, C-vitamin, E-vitamin i beta-karoten, a bogata je i vlaknima.

Đumbir

Ova se biljka već tisućama godina kao lijek, začin, hrana i sredstvo za uljepšavanje. Bogat je mineralima i vitaminom C, a pomaže i pri želučanim problemima. Svjež korijen ima antioksidacijski učinak, pa se koristi za pojačavanje znojenja te za detoksikaciju organizma. Sušeni korijen koristi se za želučane bolove, proljev i liječenje reu matskih oboljenja. Đumbir se može koristiti i u obliku obloga kod upala i oteklina, grčeva u nogama te artritisa. Djelotvoran je u liječenju mučnina izazvanih putovanjima, kao i uprevenciji mučnina u trudnoći i liječenju citostaticima.

Acai

Prah acaija bogat je kalcijem, željezom, vitaminima A, B, C i D. Acai bobice se od ostalog voća razlikuju po velikoj količini bjelančevina, koja mu inače nije svojstvena.

Reishi gljive

Čiste tijelo od toksina, pomažu pri regulaciji imunološkog i endokrinog sustava, štite od tumora i poboljšavaju cirkulaciju. Mogu ograničiti nuspojave kemoterapije i zračenja te ublažiti bol tijekom tog procesa. Također stimuliraju regeneraciju jetrenih stanica. Najučinkovitije su spužve po pitanju bolesti bubrega, a dobre rezultate pokazuju u liječenju raka dojke, prostate, jetre, bubrega, slezene, gušterače i raka debelog crijeva, te tumora na mozgu. Svi ovi proizvodi se mogu pronaći u trgovinama “Bio planet” u Splitu u trgovačkim centrima “Joker” i “Mall of Split”. U proljeće je otvorena i nova trgovina “Bio planet”, zdravlje i ljepota u centru “Joker”, specijalizirana za dodatke prehrani, prirodnu kozmetiku i sportsku prehranu. Ekipa iz “Bio planeta” naglašava kako je ključ uspjeha imati najkvalitetnije namirnice uz dobru cijenu, po čemu ih kupci prepoznaju. U ponudu pokušavaju uvrstiti što više domaćih proizvoda, ali s obzirom na ograničenotržište eko hrane u Hrvatskoj, dobar dio namirnica nabavlja se iz Njemačke. Inače, Split se može pohvaliti najvećom trgovinom bio hrane u Hrvatskoj - “Bio planet” u centru “Mall of Split” se prostire na preko 200 kvadrata te kupcima nudi preko 4500 proizvoda s ekocertifikatom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:21