StoryEditorOCM
Promo arhivOPĆINA KLIS

Realizacija infrastrukturnih projekata

Piše PROMO
29. svibnja 2018. - 19:10

-U godini u kojoj obilježavamo 370. obljetnicu oslobođenja Klisa i okolnih krajeva od Turaka, pri čemu je naša tvrđava odigrala ključnu ulogu postižemo izvanredne rezultate u broju turističkih posjeta. Ova 2018. godina je i europska godina kulturne baštine, čemu svakako doprinosimo i brojnim projektima i aktivnostima, stoga sa zadovoljstvom mogu reći da su naš rad i zalaganje za Klis, bogatiju turističku ponudu i obnovu i očuvanje našeg kulturnog naslijeđa urodili plodom i u tom smjeru nastavit ćemo se razvijati i dalje. Paralelno s turističkim uspjesima ostvaruju se značajni rezultati i kod realizacije infrastrukturnih projekata. U završnoj smo fazi izgradnje mrtvačnice, projekta koji smo počeli još 2013.. Projekt će se završiti do Dana općine, sv. Roka – izjavio je načelnik Klisa Jakov Vetma.
Izgradnja mrtvačnice i parkinga u Klisu - Projekt je  prijavljen Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU-a, iz programa „Podrška regionalnom razvoju u 2018.g.“ te je sufinanciran u iznosu 400.000,00 kuna.
Ministarstvo nastavlja pomagati održivosti razvoja lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini. Rezultati projekata vidljivi su kroz infrastrukturu zajedno sa hortikulturalnim uređenjem okoliša

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:38