StoryEditorOCM
Promo arhivGdje se dobro pije, još se bolje i jede

Vinskoj fešti pridružili se i splitski restorani

24. svibnja 2018. - 10:00

Split je domaćin još jedne velike fešte, šestog po redu, tradicionalnog Vinskog podruma koji je 25. i 26. svibnja za proizvođače vina iz Lijepe naše i, naravno, sve ljubitelje dobre kapljice organizirala i s punim pravom možemo reći brendirala naša i vaša Slobodna Dalmacija. Vinska fešta tako nam opet stiže u impresivne Dioklecijanove podrume, kao i uvijek užežin ljeta, već po običaju u srcu odlične predsezone, u prostor koji je već sada prepun turista iz cijelog svijeta.
I ove će godine donijeti ono najbolje vinsko s HR predznakom, degustacije, edukcije, prezentacije, predavanja, vinske škole, radionice i susrete. I, naravno, druženja na fešti u antičkim podrumima koja će, kao i uvijek do sada, roditi nekim novim poznanstvima, ali i poslovnim suradnjama.
A svi znaju, tamo gdje se dobro pije, još se bolje i jede. Vinskoj su se fešti pridružili i splitski restorani koji su specijalno za ovaj enološki događaj pripremili slasna gastronomska iznenađenja. Uz vrhunske plavce, pošipe, malvasije dubrovačke, kujundžuše, istarske malvazije, graševine s kontinenta, mirisne tramince s obala Dunava, krčke žlahtine, te kapljicu s juga i otoka mogu ići samo dobri bokuni. Za njih su se pobrinuli prijatelji Vinskog podruma, koji su specijalno za 6. enološku feštu pripremili posebno osmišljene podrumske menije. Neki od njih će takvu ponudu imati tijekom oba dana, neki su se organizirali u određenom rasporedu. No, svi oni nude bogatstvo okusa i mirisa koje će se kao prirodna nadogradnja uključiti u ovaj veliki događaj. Stoga, što čekate? Pridružite nam se u petak 25. svibnja od 15 do 21 sat, te u subotu 26. svibnja od 12 do 21 sat, na izvoru onog hrvatskog vinskog najboljeg. Ovakve se fešte ne propuštaju.


PRIJATELJI VINSKOG PODRUMA

Restoran La Grotta, Adamova 3, Split
U posebnoj ponudi podrumskog menija 25. svibnja nudit će se večera sa šest sljedova, koju će pratiti i šest vina iz Vinarije Kolar. Za večeru je zadužen kuhar Mate Janković, a cijena po osobi iznosi 220 kuna.


Konoba Korta, Poljana Grgura Ninskog 3, Split
Posebna ponuda podrumskog menija 25. - 27. 5., u petak 25. pratit će Vinarija Grabovac sa svojim vinima
Slijed 1. Salata od mladog kravljeg sira i čipsa od salame od tartufa
Slijed 2. Fuži od tartufa s kozicama i pršutom
Slijed 3. Bijela krema sa zelenim paprom, uljem od tartufa, te cvitom soli

Zora bila, Šetalište Petra Preradovića 2, Split
Posebna ponuda Podrumarov dnevnik, 25. 5.
Iza Podrumarova dnevnika krije se večera u pet sljedova kojoj je domaćin obiteljska vinarija Pilač sa svojih pet odabranih vina. Enološki slijed se uklopio u sjajnu ponudu chefova Zore bile Sandra& Dane, koji će pripremiti riblji meni kao sponu plodova škrte zemlje vrgoračkog kraja i plavetnila Jadranskog mora. Cijena menija je 300 kn po osobi, početak večere je u 20 sati, a s obzirom da je broj mjesta ograničen, nužna je rezervacija na telefon 021 782 711.
Slijed 1. tuna tartar, marinirani avokado, slanutak, kus kus, wasabi majoneza, prah malina, crne masline i maslinovo ulje, kavijar od aceto balsamica, vino Zlatarica Pilač
Slijed 2. Domaće crne mini njoke na kremi od sipe s čipsom od sipe, pečenim škampom i pjenom od 36 mjeseci staroga gran padana, vino Rose Pilač
Slijed 3. File brancina, krema od blitve, pire od sedam puta kuhanog češnjaka, crna beluga leća, pjena od česnjaka, vina Pošip Pilač
Slijed 4. Selekcija sireva s vinom Bovan Pilač (merlot barrique)
Slijed 5. Čokoladni pitar praćen vinom Trnjak Pilač


Tijekom oba dana održavanja Vinski će podrum pratiti i posebno vođene grupne ture za maksimalno pet osoba s osobnim somelijerom Salvadorom Mandarićem. Ture će se u petak organizirati u 17.30 i 19 sati, u subotu u 16.30 sati i 18, po potrebi će se održavati i na njemačkom i engleskom jeziku, i trajat će po sat vremena. Tijekom obilaska somelijer će goste provesti kroz sajam, upoznati ih s vinarima, posebnostima vina, vinogradima. Sve će to pratiti i degustiranje najboljih hrvatskih vina. Vođene ture s osobnim somelijerom do dvije osobe koštaju 230 kuna, a do pet osoba 380, a prijaviti se za njih može na licu mjesta ili na mail vinskipodrum@slobodnadalmacija.hr


Vinski podrum će tijekom popodneva imati i bogat glazbeni sadržaj, u petak s početkom u 18 sati nastupa Ana Dorotić & Triangl band. A u subotu od 18 sati kreće nastup Swingin'4.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:02