StoryEditorOCM
Promo arhivstarta velika proslava

Četiri dana fešte za 150 godina turizma u Hvaru

Piše Promo
11. svibnja 2018. - 12:56

Od danas do utorka, 15. svibnja 2018. Hvar postaje epicentar kulturnog i društvenog života Dalmacije! Danas je Hvar domaćin enološkog festivala Hvar - otok vina u organizaciji udruge Hvarski vinari, a sutra će se održati Fjera sv. Prošpera, suzaštitnika grada Hvara, koju tradicionalno organizira udruga Forske užonce. Nakon procesije i svete mise, na glavnom gradskom trgu održat će se Večer folklora i klapske pjesme.
U subotu 12. svibnja hvarsku Pjacu rasplesat će osebujni riječki Super Cover Band, a u nedjelju 13. svibnja u hvarskoj luci će se održati spektakularni Bal jedara udruge "Hvar Metropola mora" i modna revija "Hvar 150 - Hvar Dress Code" hvarskog dizajnera Tonija Carića Rica u Mandraću. Za ponedjeljak 14. svibnja 2018. zakazan je koncert Četiri tenora - Đanija Stipaničeva, Marka Škugora, Vladimira Garića i Marka Pecotića.
Proslava će svoju kulminaciju imati u utorak, 15. svibnja 2018., na sam dan osnivanja Higijeničkog društva, prvog takvog turističkog udruženja u Europi. Taj dan održat će se niz događanja s ciljem isticanja bogate hvarske turističke tradicije - nakon otvaranja izložbe 150 godina hvarskog turizma Muzeja hvarske baštine u obnovljenoj galeriji u Arsenalu uslijedit će svečana sjednica Skupštine Turističke zajednice grada Hvara i gastronomska manifestacija za uzvanike Hvar150 gradskih ugostitelja u hotelu "Riva". Svečani dan će velikim koncertom na Pjaci zaključiti hrvatska zvijezda hvarskih korijena - Gibonni.
Proslava 150. obljetnice organiziranoga turizma u Hvaru održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a bogat program događanja trajat će do kraja slavljeničke godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:22