Novosti Hrvatska

nije loše

Bolje nego u Saboru: u HGK kava za 1, ručak za 15 kuna

nije loše

CROPIX
Hrvatska gospodarska komora u Rijeci nema kafić, niti restoran, već internu čajnu kuhinju koju koriste djelatnici riječke Županijske komore.

U toj se kuhinji na temelju nabavnih cijena pripremaju različite vrste kava, čajeva i sokova, dok catering za domjenke i slično dostavljaju tvrtke registrirane za tu djelatnost, a plaća ih naručitelj, odnosno Komora, odgovor je na upit Slobodne Dalmacije o tome kolike se cijene nekih od standardnih napitaka unutar regionalnih županijskih komora Rijeke, Zagreba, Osijeka i Splita.

Nejasno je zašto riječka Komora odbija dati cijene napitaka koje su, s druge strane, bez problema “isporučile” splitska Županijska komora te zagrebačka Središnjica HGK.

U Osijeku opet druga priča pa iz tamošnje Komore navode da nemaju restoran pa i ne poslužuju hranu.

Iz zagrebačke Središnjice HGK vele nam kako postoji restoran za zaposlenike čije cijene pića i hrane pokrivaju isključivo troškove nabave, a slično je i u splitskoj Županijskoj komori čiji se cjenik formira na osnovi normativa za ugostiteljstvo.

Ipak, za zaposlenike u središnjoj Komori u Zagrebu nešto je bolji izbor napitaka nego u Splitu, gdje su “osuđeni” na običnu kavu, kavu s mlijekom, cappuccino, čaj, mineralnu i sok.

U Zagrebu zaposlenici i njihovi gosti osim toga mogu popiti i bijelu kavu ili primjerice coca-colu. Razlika je i u pojedinim cijenama pa je tako splitska kava s mlijekom dvije kune, a u Zagrebu nešto jeftinija - 1,15.

Čaj je u Splitu kunu, dok je Zagrebu voćni 1,43 kune, a ostali 1,22. Mineralna je skuplja u Splitu - košta jednu kunu, a u Zagrebu 0,60 kuna. U Splitu sok košta dvije kune, a u Zagrebu, primjerice od višnje 2,31 kunu.

Magdalena DRUŽIJANIĆ

Fažol, lešo, palamida

U splitskoj su Komori, primjerice, prošlog ponedjeljka ručali juhu, lešo meso, prilog, salatu, kruh i kolač za 20 kuna, u srijedu su na meniju imali fažol, kobasicu, salatu, kruh i palačinke za 17 kuna, a prošlog petka palamidu na žaru, krumpir, salatu i kruh za 15 kuna.

 

Naslovnica Hrvatska