Novosti Hrvatska

Umirovljeni general Marinović: Nisam za Josipovića, moj kandidat je bio Tuđman

Umirovljeni general-bojnik Nojko Marinović korištenje svoga imena u predsjedničkoj kampanji Ive Josipovića nazvao je večeras "grubom manipulacijom".

Josipovićev izborni stožer prije tjedan dana izvijestio je da je među skupinom od 20-ak istaknutih branitelja koji podupiru SDP-ovog kandidata i zapovjednik obrane Dubrovnika Nojko Marinović.

"Javnosti želim reći da sam svoju pismenu potporu dao isključivo svome suborcu, predsjedničkom kandidatu u prvom izbornom krugu, Miroslavu Tuđmanu. Time su moje potpore predsjedničkim kandidatima završile", stoji u Marinovićevu demantiju koji je medijima proslijedio dubrovačko-neretvanski izborni stožer nezavisnog kandidata Milana Bandića.

General Marinović kaže i da je u međuvremenu primio pozive mnogih svojih suboraca koji su mu dali do znanja da se u raznim tiskanim medijima i u televizijskim spotovima koristi njegovo ime kao potpora SDP-ovu kandidatu, te se stoga osjetio ponukanim da na te vijesti reagira demantijem.

Napominje i kako će na drugi krug predsjedničkih izbora, 10. siječnja, sigurno izaći i glasovati po svojoj građanskoj savjesti, kao što je, kako ističe, po svojoj savjesti pristupio i 1991. u obrani hrvatske države.

(H)
Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 4FirstPrevious[1]234Last