Novosti Hrvatska

Igor Mandić: Hrvati i Srbi bi se trebali ponovo ujediniti!

Kerum je ideološki pajac i početnik u javnom poslu koji barata idejama bliskima nacifašizmu. On je proizvod društvene klime koja u Hrvatskoj vlada zadnjih 20 godina.

Ako osuđeni koljač Srba iz Osijeka i dalje može primati plaću saborskog zastupnika, onda i Kerum ima pravo reći što misli. No za sve bi bilo bolje da i dalje prodaje igračke nego da javno progovara o nečemu što ne razumije – glasio je komentar novinarskog barda Igora Mandića u HTV-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva” na Kerumove šovinističke izjave o Srbima u istoj emisiji sedam dana prije.

Založivši se otvoreno – a suprotiva Kerumu – za ponovno stvaranje federalne zajednice Hrvata i Srba, Igor Mandić je pojasnio da je riječ o dva plemena istoga naroda i da se zato između Srba i američkih Crnaca u Hrvatskoj nipošto ne bi smjela povlačiti analogija.

Zajednica Hrvata i Srba bi – po njemu - mogla dobro funkcionirati i bez bratstva i jedinstva, a bila bi u svakome pogledu bolja od onoga što imamo sad: osjećajnom, kulturnom, komunikacijskom...

- Srbi i Hrvati ionako će zajedno u Europsku uniju, pa je bolje da se prije toga udruže sami – preporuka je umirovljenika Igora Mandića, tijekom čijega su televizijskoga gostovanja Split i Željko Kerum višestruko tematizirani.

Poručivši splitskom gradonačelniku da bi mu stranci bolje pristajao naziv “mućka” ili “mućkaroška” od “građanske” (jer je Kerum iz Ogorja kod Muća), Mandić mu nije odrekao pravo da reprezentira Split, ali samo u jednom njegovu dijelu.

Za grad koji je oduvijek bio koktel kontrasta i suprotnosti, kao i za Dalmaciju kao regiju, kazao je da se oduvijek može povezati sa svim političkim opredjeljenjima i mentalitetno-emocionalnim stanjima, samo ne s romantikom.

D. Krile

Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 29FirstPrevious[1]2345678910Last