Novosti Hrvatska

hnd objavio dobitnike novinarskih nagrada

Beškeru ‘Životno djelo’, Krile najbolji kolumnist

Hrvatsko novinarsko društvo objavilo je dobitnike godišnjih novinarskih nagrada. Nagrada za životno djelo ove će godine biti uručena dopisniku “Jutarnjeg lista” iz Rima Inoslavu Beškeru, a priznanje “Milan Grlović” za izniman doprinos u radu HND-a Jovanu Kosijeru.

Nagradu “Robert Schuman”, koja se dodjeljuje za najbolje radove u praćenju pitanja Europske unije, dobili su Stojan De Prato, Jelena Maštruko i Dragan Nikolić.

Nagradu “Nikša Antonini” za novinsku fotografiju dobiva Robert Anić za fotografiju Očaj HSP-a objavljenu u 24sata.

Nagrada za vijest/izvještaj dodijeljena je novinaru “Novoga lista” Denisu Romcu za izvješćivanje o hrvatsko-slovenskim odnosima, najboljom reportažom proglašena je “Dolina lutaka” novinarke “Večernjeg lista” Marine Borovac, a za najbolji intervju nagradu su dobili Toni Gabrić, Vesna Kesić, Boris Rašeta i Ivo Škorić za zajednički razgovor sa Zoranom Milanovićem objavljen na www.h-alter.org.

Nagradu za komentar/kolumnu dobio je Davor Krile za komentare u “Slobodnoj Dalmaciji” - Poruke iz Rovinja, Godina koja se vraća, Glavice protiv Dugobaba, Ništa nije slučajno i Kapetan bez timuna.

Za istraživačko novinarstvo nagrađen je novinar “Večernjeg lista” Vojislav Mazzocco i njegov članak o novačenju civila za rat u Iraku. Najbolje uređenom rubrikom proglašena je Beseda “Novog lista” urednice Aleksandre Kućel-Ilić.

Nagradu je dobila i Višnja Biti za radijsku reportažu, a najboljom radijskom emisijom proglašena je Katapultura Vida Mesarića, urednika na Hrvatskom radiju.

Za prilog o Brijunskim transkriptima u Dnevniku HTV-a Josip Šarić je dobio nagradu za najbolju televizijsku vijest/izvještaj. Nagradu za televizijsku reportažu dobio je Mario Beganović za prilog Barina lista, prikazan u emisiji HTV-a Globalno sijelo, a za televizijsko istraživačko novinarstvo nagrađen je Ivan Žada za prilog o razotkrivanju internetskih pedofila, emitiran u emisiji Provjereno Nove TV.

Najbolje uređenom televizijskom emisijom proglašen je HTV-ov Potrošački kod urednice Sanje Smiljanić.

(H)

Naslovnica Hrvatska