Novosti Hrvatska

Izbor top tema

Čitajte u 'Slobodnoj Dalmaciji' 

Izbor top tema

NOVI 'SLUČAJ AVENATI' 'Zašto mi Hrvatska ne vrati sina u SAD?'

Zbog sporog i neučinkovitog domaćeg pravosudnog sustava u slučaju oca Miomira Adžića, američkog državljanina, kojem je supruga odvela dijete iz SAD-a u Hrvatsku još lipnju 2011. godine, Europski sud za ljudska prava već je dva puta kaznio Hrvatsku, presudivši da je kršila odredbe Haaške konvencije.

NAOČALE ZA PUT U DALEKU PROŠLOST Pogledajte Palaču Dioklecijanovim očima

Testirali smo na sebi novu splitsku atrakciju – u tri dimenzije rekonstruiranu Dioklecijanovu palaču naziva "Virtual reality tour" koju nudi agencija Croatia Travel Co.

PUTOPISAC JASEN BOKO Preko Južne Amerike stopama Che Guevare

Proputovao sam svijet, ali loše planiram pa putujem spontano. Puštam da me put nosi. Pripremam se 5-6 mjeseci prije samog putovanja, informiram se koliko mogu i posložim plan. Trećeg dana na putu plan se počinje mijenjati, a u drugom mjesecu to putovanje više nema veze s onim koje je bilo isplanirano.

ZAŠTO JE LITRA BENZINA GOTOVO 11 KUNA? Skuplje gorivo odgovara državi

U slučaju benzina čak oko 60 posto cijene odlazi državi kroz PDV i trošarine, dok se s preostalih 40 posto pokriva ostalo - nabavna cijena i zarada tvrtke koja prodaje gorivo.

ŠIBENSKI GROBARI TRAŽE UZURPIRANE GROBNICE Došlo vrijeme da se mrtvi isele

Šibenska gradska tvrtka za održavanje groblja i pogrebne poslove "Čempresi" pozvala je ovih dana obitelji stotinjak pokojnika koji su sahranjeni u takozvane ćelije na Gradskom groblju Kvanj da se jave u upravu groblja kako bi dogovorili detalje oko ekshumacije i prijenosa posmrtnih ostataka pokojnika u njihove obiteljske grobnice ili (ako nemaju vlastito grobno mjesto) u novouređenu kosturnicu na tom groblju. Riječ je o stotinjak pokojnika koji su sahranjeni na grobna mjesta koja su njihovim obiteljima svojedobno ustupljena na privremeno korištenje na Gradskom groblju Kvanj.

I U SMRT ZBOG INSTAGRAMA Za dobar selfie - glavu na panj

Mračna statistika između 2011. i 2017. godine pokazuje da je došlo do tragične brojke od 259 nevjerojatnih smrti diljem zemaljske kugle upravo zbog pokušaja stvaranja nezaboravnog selfieja! Ginulo se i u Hrvatskoj.

PREVARANTSKA PETORKA Žrtve bi omamili i sve im otimali

Zadarska policija uhitila je članove organizirane kriminalne skupine koja je brutalno varala i iskorištavala starije osobe nudeći im razne usluge, ljubavne veze, brakove i slično, čime ih je dovodila u stanje omamljenosti, opijenosti i zablude.

ANTIFAŠISTI I BRANITELJI ZAJEDNO NA KOMEMORACIJI U MAUTHAUSENU 'Bitešen, nema ustaša? Zuper, zuper!'

Prvi logoraši bili su politički zatvorenici, protivnici nacista iz vremena prije 'anschlusa'. No ubrzo su počeli stizati i drugi: Židovi, Romi, sovjetski zarobljenici, španjolski republikanci, britanski vojnici, Slaveni...Hrvatsku su predstavljali "Antifašisti i antifašistički borci Split,"Mladi antifašisti Split" te "Veterani Domovinskog rata i antifašisti – VeDRA".

Naslovnica Hrvatska