Novosti Hrvatska

podmirio sve troškove

Drug Mrki: Spasio sam KPH od stečaja, za živu glavu neću dozvoliti da se uništi komunistička partija

podmirio sve troškove

- Dobar dan. Ovdje Mrki - pristojno, ali dovoljno odlučno da jasno da do znanja da je riječ o nečem važnom, progovorio je čovjek s druge strane telefonske slušalice.

- Dobar dan gospodine - odgovorih ja, kupujući još koji dodatni trenutak ne bih li se sjetila kojeg to "Mrkog" iz priče o propaloj nabavi vojnih aviona, SDP-a ili HDZ-a, Vlade, ministarstava, oporbe ili aferama sa zbrinjavanjem otpada poznajem.

- Ne gospodin. Drug Mrki – sve je dileme odmah razjasnio moj sugovornik. U četvrtak nešto malo iza podneva Rade Ilić, konspirativnog imena "Mrki", nazvao me je da bi redakciju Slobodne Dalmacije obavijestio da komunisti ipak ne idu u bankrot.

Predsjednik Komunističke partije Hrvatske, koji u Umagu ima kafić "Tito", dan ranije platio je sve troškove zbog kojih je Trgovački sud u Pazinu pozvao vjerovnike KPH da otvore stečajni postupak nad tom strankom zbog utvrđenog duga od 13 tisuća kuna.

Budući da je upravo "Slobodna" opširno izvijestila o čitavom slučaju, Ilić je osjetio potrebu s nama podijeliti tu novost.

- Podmirio sam sve troškove. Nije bila riječ o 13 tisuća, nego o 8700 kuna, i sad čekam obavijest od suda da se stečajni postupak obustavlja – kaže nam ovaj angažirani 76-godišnjak, koji tri desetljeća nakon propasti socijalizma i dalje vjeruje da su ideje na kojima se temeljio bivši režim najbolje.

Priznaje da je presretan što mu je pošlo za rukom spasiti Komunističku stranku Hrvatske od propasti.

- Za živu glavu neću dozvoliti da se uništi komunistička partija. Nakon što je vijest o stečaju objavljena u medijima, javili su mi se ljudi iz drugih država i nudili da pokriju dug, no ja nisam ni prema kome želio biti ponizan. Skupio sam nešto novca i platio ono što je sud naložio - zaključuje Ilić.

Očito oran da sa svojim KPH krene u - nove pobjede.
 

Naslovnica Hrvatska