Novosti Hrvatska

'dostojanstven život za sve'

U subotu kreće okupljanje 'Žutih prsluka Hrvatske': Pozvani su svi, bez ikakvog politiziranja, a jedina podjela je - narod nasuprot vladajuće kaste!

 'dostojanstven život za sve'

Ove subote na Trgu bana Jelačića i diljem Hrvatske od 12 sati počinje okupljanje "žutih prsluka Hrvatske", domaće inačice originalno francuskog pokreta koji već tjednima mijenja lice Francuske i cijele Europe, javljaju iz stranke Slobodna Hrvatska. 

Njihov poziv građanima prenosimo u cijelosti:

'Pokret se već proširio diljem kontinenta, a ciljevi su jednostavni: zahtjeva se dostojanstven život građana. Oni odbacuju sve međusobne podjele i zajedno su stali nasuprot odnarođenih vlada.

Iako je pokret u Francuskoj postao vrlo nasilan zbog pokušaja vlasti da represijom uguši otpor, Žuti prsluci ne zagovaraju nerede. Prosvjedi su počeli vrlo mirno i dostojanstveno, sve dok se nije pokazala potreba za samoobranom.

U Hrvatskoj je pokret započeo Facebook grupom "Žuti prsluci Hrvatska", u koju se u 48 sati učlanilo više od 8.000 osoba, a aktualno ih je preko 16.000. Administratori grupe su objavili zahtjeve te ih članovi konstantno nadopunjavaju.

Poziva se na ujedinjavanje građana s jednim jedinim ciljem: dostojanstven život za SVE građane Republike Hrvatske. Je li došlo vrijeme da uspavani div - građani - sprovede prvi članak Ustava RH u djelo? On vrlo decidirano kaže: "Vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu..."

Pozvani su svi, bez ikakvog politiziranja, ideologiziranja i strančarenja. Žuti prsluci su pokret građana za Hrvatsku i njene
građane. A jedina podjela je: narod nasuprot vladajuće kaste!', poručuju iz stranke Slobodna Hrvatska.

Naslovnica Hrvatska