Novosti Hrvatska

žele kvalitetne djelatnike

Najveći irski privatnik po Hrvatskoj traži radnike: plaćaju smještaj, refundiraju putni trošak, plaća raste svaki mjesec... Broj zainteresiranih šokirao manadžere

žele kvalitetne djelatnike

Radnike u Hrvatskoj traži najveći irski privatnik. Bave se distribucijom hrane, imaju 35 tisuća ljudi, a traže kvalitetne radnike za skladišta oko Dublina. Hrvatima u početku plaćaju smještaj i refundiraju putni trošak. Plaća je svakoga četvrtka. Očekivali su dobar odaziv u dva dana, ali broj zainteresiranih ljudi koji su došli narazgovor za posao ih je šokirao, javlja RTL. 

Posao je fizički težak, ali raste pa svaki mjesec trebaju po pet novih radnika u svakom od gotovo desetak skladišta. Obišli su Osijek, Vukovar i Vinkovce gdje im se u tri dana ukupno javilo oko 150 ljudi. U Rijeci toliko samo prvi dan, a i danas je isti interes. 

"Nismo očekivali u Rijeci, ipak je Rijeka na glasu kao gospodarski razvijeniji dio Hrvatske", kaže Marko Hrebak, član menadžmenta irske tvrtke.

Dodaje kako su Hrvati na glasu kao odlični radnici.

Najbolji će gore raditi za manje od mjesec dana. Ostali ostaju u bazi podataka pa će ih zvati po potrebi. Novi dolazak po hrvatske radnike Irci najavljuju na proljeće. 

Naslovnica Hrvatska