Novosti Hrvatska

komentirao aktualna zbivanja

Lovrinović u Splitu napao HDZ i SDP: Neka se konačno skupe na istom mjestu kako bi građani vidjeli da je njihova politika ista i da su oni ustvari iste interesne skupine

komentirao aktualna zbivanja

Saborski zastupnik Ivan Lovrinović, predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku i dr. spec. ginekologije i porodiljstva Marija Divić, povjerenica stranke za Splitsko-dalmatinsku Županiju danas su u hostelu Dujam predstavili povjerenike stranke za Split, Dugi Rat i Trogir.

Miro Renić, magistar ekonomije povjerenik je za Split, dr. med. spec. Denis Mladinić Vulić za Dugi Rat dok je magistar medicinske biokemije i specijalist laboratorijske medicine Edo Karaban odabran povjerenikom za Trogir.

Lovrinović je osim za isticanje ciljeva stranke, prigodu iskoristio i da prokomentira aktualna politička zbivanja poput odnosa predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i premijera Andreja Plenkovića, političku nestabilnost i rast cijene goriva.

- Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je na visokoj razini predizborne kampanje i očito je procijenila da uz predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića nije sigurna i da je on neće podržati u natjecanju za drugi predsjednički mandat. Stoga se okrenula tvrđoj, odnosno desnoj, strani HDZ-a. Ona će njima pomoći u "skidanju" premijera, a oni su predsjednici sigurno zauzvrat obećali potporu u borbi za drugi mandat na Pantovčaku, kazao je Lovrinović čija stranka već duže vrijeme ukazuje na političku nestabilnost na relaciji Pantovčak - Markov trg.

- Nijedna se reforma ne može započeti, a kamoli provesti zbog političke nestabilnosti. Građanima je više dosta prepucavanja i borbe samo za interes pojedinaca. Hrvatski narod želi stabilnost, naglašava saborski zastupnik.

Rast cijene goriva Ivan Lovrinović naziva nenormalnom situacijom jer po njemu nije moguće da nekoliko dana nakon što je značajno pala cijena goriva na tržištu, cijena goriva u Hrvatskoj i dalje raste.

- Cijena je najviša u posljednje četiri godine. Nema nikakvog razloga da ova cijena ne pada, dapače već je morala pasti. Za to vrijeme ministar financija u ime Vlade RH poručuje da se ništa ne može napraviti po tom pitanju jer je riječ o slobodnom tržištu. A ustvari i on trlja ruke jer se time povećava i prihod proračuna, a onda će se za koji mjesec pohvaliti da ima još veći suficit u državnom proračunu. Naravno, suficit koji je nastao tako što je opeljušio hrvatske građane. osudio je ponašanje nadležnog ministra uz zahtjev ispred stranke Promijenimo Hrvatsku da se odmah intervenira te da se cijene goriva napokon i u Hrvatskoj počnu snižavati.

Kratko se osvrnuo i na potencijalnu "veliku koaliciju" SDP-a i HDZ-a, stranaka za koje je kazao da su dva krila iste ptice koja jednako "mašu". Odnosno, dvije vodeće stranke je optužio da su godinama obmanjivali javnost glumeći da postoje pozicija i opozicija.

- Neka se konačno skupe na istom mjestu kako bi građani vidjeli da je njihova politika ista i da su oni ustvari iste interesne skupine, oštro ih je prozvao za rušenje prave demokracije.

Naslovnica Hrvatska