Novosti Hrvatska

DIPLOMACIJA

Premijer na službenom putu: Plenković nakon Bugarske odlazi u posjet Rumunjima, evo što će tamo raditi

DIPLOMACIJA

Predsjednik vlade Andrej Plenković u četvrtak popodne počinje dvodnevni službeni posjet Rumunjskoj, kamo će otputovati odmah po završetku sudjelovanja na summitu EU-zapadni Balkan u Sofiji. 

Plenković će u četvrtak posjetiti Međunarodni sajam obrane, aeronautike i sigurnosti "Black Sea Defense and Aerospace 2018" u Bukureštu na kojem svoje proizvode izlaže i devet hrvatskih tvrtki: Agencija Alan, Čateks, Galeb, Galko, HS Produkt, Kap-Ko, Odjeća, KROKO i Šestan-Busch. Poslije toga ga očekuje susret s rumunjskim Hrvatima. 

U petak će razgovarati s kolegicom Vasilicom-Vioricom Dăncilă, predsjednikom države Klausom Iohannisom i parlamenta Nicolaem-Liviuem Dragneaom. Razgovarat će se o političkim i gospodarskim odnosima Hrvatske i Rumunjske te jačanju suradnje u okviru Europske unije i NATO-a.

Bit će riječi i o planovima za predsjedanje Rumunjske i Hrvatske Vijećem Europske unije u sklopu trija s Finskom, kao i o daljnjoj podršci zemljama jugoistočne Europe na putu u euroatlantske integracije, priopćeno je iz Banskih dvora. 

Naslovnica Hrvatska