Novosti Hrvatska

beskrupuloznost profita

Kad te snerva HRT, ne pomaže ni Tensilen ni Afrička šljiva: 'Je li moguće da naša javna televizija ovako omalovažava svoje gledateljstvo?!', pita se ogorčeni Splićanin

beskrupuloznost profita

'Često se u javnosti raspravlja o ulozi i značenju HRT-a (javne televizije) u našem društvu. Sjetimo se samo pretenciozne izjave Tončija Vrdoljaka o HRT-u kao "katedrali hrvatskog duha"?!

Jedno je, međutim, neupitno, a to je da bi njezina uloga i sadržaji trebali bitno nadilaziti tržišnu fizionomiju komercijalnih televizijskih kanala, gdje je osnovni kriterij isplativost i zarada', smatra naš čitatelj, Splićanin Dinko Basić ogorčen reklamin sadržajima kojim ga, kako kaže, maltretiraju s državne televizije.

Pritužbu našeg čitatelja prenosimo u cijelosti:

'Razlog mojeg javljanja je bezobzirno maltretiranje (da ne kažem teror) istih reklamnih poruka, istih oglašivača koji nas sustavno, desetke puta dnevno, mjesečno, pa i godinama obasipaju u najmanju ruku upitnim, ako ne i suspektnim "čarobnim" učincima svojih pripravaka!

U toj "nepodnošljivoj lakoći" uvjeravanja, lider je nesumnjivo "ABELA PHARM" s Afričkom šljivom koja aktivira vašu muškost (čak upozoravaju da sintetskim lijekovima koje propisuje službena medicina opasno ugrožavate vaše zdravlje!).

Famozni "Tensilen" u čas će prebrisati sve vaše depresije i stresove!

"K2-D3" učinit će vaše kosti i zglobove kao u dvadesetogodišnjaka. Kad se koliko-toliko oporavite od "... u zdrav mozak" i uputite se gledati neki dokumentarac, odjednom uleti "Prostamol uno" (lako je biti muškarac!) ili "Flobian", ili "Magnezij noć" od kojega ćete bez obzira na sve ove opisane traume utonuti u blaženi san.

Je li moguće da i naša javna televizija, a sve zbog beskrupuloznosti profita, omalovažava svoje gledateljstvo, koje joj još i uredno plaća TV pretplatu?', pita se ogorčeni Splićanin.

Naslovnica Hrvatska