Novosti Hrvatska

neslužbeno

Postignut dogovor između Agrokora i Sberbanka? Ugovor bi trebao biti potpisan sljedeći tjedan, a Rusi bi odustali od svih tužbi protiv Agrokora

 neslužbeno

Postignut je dogovor između izvanredne uprave Agrokora i jednog od najvećih vjerovnika koncerna, Sberbanka, neslužbeno doznaje N1 od izvora bliskih izvanrednoj upravi.

Kako piše N1, ugovor između izvanredne uprave Agrokora i Sberbanka trebao bi biti potpisan idući tjedan, nakon što stigne i službeno odobrenje iz Moskve.

Prema tom dogovoru Sberbank bi odustao od svih tužbi protiv Agrokora u Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Srbiji. U Hrvatskoj tužbe nisu moguće jer ih lex Agrokor onemogućava.

Novi izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško je na početku svog mandata naglasio da je nastavio pregovore s ruskom bankom kako bi ona odustala od tužbi protiv izvanredne uprave, a zauzvrat bi Sberbanku bila priznata osporena potraživanja.

Osim toga, N1 također doznaje da je između dobavljača i financijskih vjerovnika postignut dogovor oko graničnog duga.

Podsjetimo, granični dug je sav dug po obvezama koje su nastale do 10. travnja 2017. odnosno početka primjene lex Agrokora, a koje dospijevaju iza 10. travnja prošle godine.

Naslovnica Hrvatska