Novosti Hrvatska

'politički marginalci'

General Sačić napao Predsjednicu: Vladate razumom, ali očito ograničenim. Vjerujemo ne zadugo!

'politički marginalci'

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u ponedjeljak da su prosvjedi, pa i oni protiv srbijanskog predsjednika, normalni u demokraciji, ali da politički marginalci ne smiju diktirati politiku i međudržavne odnose. 

'Izdala si nas i ti!', poručili prosvjednici Grabar-Kitarović, ona ih nazvala političkim marginalcima

Predsjednik HVIDR-e i HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić osjetio se prozvanim te je poručio kako će duboko razmisliti hoće li ona i dalje imati potporu branitelja.

Predsjednik braniteljske udruge žestoko udario po Kolindi Grabar-Kitarović: Ovo joj nije trebalo, razmislit ćemo hoće li i dalje imati našu potporu!

Na njega se nadovezao i general Željko Sačić preko FB-a te upitao Grabar-Kitarović: "Predsjednice, što Vam bi".

I on smatra kako se radi o nepromišljenoj izjavi predsjednice zbog prosvjednika revoltiranima dolaskom srpskog predsjednika Aleksandra Vučića. Podsjetimo, riječ je o hrvatskim braniteljima i udovicama hrvatskih branitelja koji su organizirali prosvjed.

"Pa Vi ste heroje iz Domovinskog rata, hrvatske heroje i ratnike, pravdoljubive i istinoljubive ljude, stradalnike i hrvatsku žrtvu grubo oklevetali, jer smo svi mi po Vama ‘marginalci s ruba političkog spektra i s ruba bilo kakvog razmišljanja’. Pa kako Vas nije stid i sram? Imali ste danas sto drugih tema i problema, a Vi o prosvjednicima koji su mirno, civilizirano, kulturno i javno, na zakoniti i demokratski način iznijeli svoje političke stavove, različite od Vaših", napisao je Sačić te predsjednici poručio i da je izgubila svaku vezu s hrvatskom stvarnošću, ali i svaku emociju, prenose Vijesti.hr.

"Čestitam, sad oholo, umišljeno, tašto i hladno, nezahvalno, 'vladate samo razumom', ali očito malo ograničenim. Vjerujemo ne zadugo", zaključio je Sačić.

Naslovnica Hrvatska