Novosti Hrvatska

odbijena žalba

Sada je i pravomoćno: Karamarko je bio u sukobu interesa, nije smio šutjeti o poslovnom odnosu svoje supruge s lobistom MOL-a

odbijena žalba

Visoki upravni sud pravomoćno je presudio - Tomislav Karamarko bio je u sukobu interesa. Tom je presudom pravomoćno odbijena žalba Tomislava Karamarka na odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa donesena u lipnju 2016. Prema toj odluci Povjerenstva Tomislav Karamarko se iznošenjem osobnih stavova i prijedloga u kojima se zalagao za povlačenje Republike Hrvatske iz arbitražnih postupaka koji se vode s mađarskim MOL-om našao u sukobu interesa, jer je pri tome prešutio da je tvrtka Drimia u vlasništvu njegove supruge Ane Karamarko bila u u višegodišnjim, unosnim poslovnim odnosima s lobistom Mola Jozom Petrovićem, piše Jutarnji list.

Nakon te odluke Povjerenstva, Karamarko je morao podnijeti ostavku na funkciju potpredsjednika Vlade, a zatim je, nakon neuspjelog pokušaja preslagivanja parlamentarne većine, donesena i odluka i prijevremenim parlamentarnim izborima.

Karamarko je u lipnju 2016. kad je navedena odluka Povjerenstva donesena tvrdio da će je osporiti na sudu. Međutim, u rujnu 2016. prvostupanjski Upravni sud u Zagrebu odbio je njegov žalbu, nakon čega se Karamarko žalio Visokom upravnom sudu koji je odbio njegovu žalbu i pravomoćno potvrdio odluku Povjerenstva.

Visoki upravni sud pravomoćnu je presudu donio u tročlanom vijeću kojim je predsjedao sudac Boris Marković, a članice su mu bile sutkinje Mirjana Juričić i Blanka Turić. U Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa potvrdili su nam da su pravomoćnu presudu Visokog upravnog suda primili danas.

Karamarku ostaje na raspolaganju još jedan pravni lijek - ustavna tužba.

Naslovnica Hrvatska