Novosti Hrvatska

ZAUSTAVI SE, VJETRE

Orkanska bura stvorila kaos na prometnicama i moru: zatvorena A1 i Jadranska magistrala, katamarani ne plove, zaustavljen i trajekt iz Splita za Anconu

ZAUSTAVI SE, VJETRE

Prema izvješću Hrvatskog autokluba, zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje.

Snažni udari bure zatvorili su i Jadransku magistralu između Senja i Svete Marije Magdalene, kao i Krči most te cesti Malenica-Zaton Obrovački,  zbog požara na osobnom vozilu za sav promet zatvorena je dionica Jadranske magistrale (D8) između Novog Vinodolskog i Selca.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Slavoniji i Baranji te Dalmaciji, a mogući su i odroni zemlje i kamenja, piše u svom priopćenju HAK, te navodi da u priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. Vozači se savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje te ne kreću na put bez zimske opreme.

Osim u cestovnom, vjetar zadaje probleme i u pomorskom prometu. U prekidu su:
trajektne linije: Brestova - Porozina, Stinica - Mišnjak, Lopar-Valbiska, Prizna - Žigljen; Split-Supetar (bit će uspostavljena u 20,30h); Split-Rogač (od 20,30h u prekidu);

brodske linije: Mali Lošinj – Unije – Susak;

katamaranske linije: Rijeka - Rab - Novalja, Mali Lošinj - Rijeka, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Hvar-Korčula, Split-Bol-Jelsa, Vis - Split - Vis.

Trajektna linija 606 Trogir-Seget Donji- Drvenik Mali-Drvenik Veli, će isploviti u 19:30 sati iz Trogira ,bez pristajanja u luci Drvenik Mali

Zbog loših vremenskih uvjeta na srednjem Jadranu putovanje 14.11.2017. u 19:45 iz Ancone za Split prebacuje se na srijedu 15.11.2017. s polaskom iz Ancone u 19:45. Sukladno tome putovanje iz Splita za Anconu prebacuje se umjesto 15.11.2017. na 16.11.2017. s polaskom iz Splita u 20:00 h, piše HAK.


 

Naslovnica Hrvatska