Novosti Hrvatska

CALEN BITE

Sjećate li Antonia Alvareza, nesuđenog 'spasitelja' Todorićevog Agrokora? U Zagrebu je izdržao svega sedam dana, no svejedno je poslao račun za svoje usluge. Cifra će vas šokirati...

CALEN BITE

Tvrtka 'Alvarez&Marsal', koja je svojevremenu bila angažirana za restrukturiranje Agrokora, svoj kratki angažman u Zagrebu naplatila je 1,5 milijuna eura. Antonio Alvarez III i njegov tim na kraju su se u Zagrebu zadržali samo tjedan dana, tj. do trenutka kada je na mjesto prvog čovjeka posrnulog koncerna zasjeo Vladin izvanredni povjerenik Ante Ramljak, piše Jutarnji list.

Ramljak je ponudio Alvarezu da se javi na natječaj i pomogne u restrukturiranju Agrokora, ali ovaj je to odbio te na napustio Zagreb. Neslužbeno se tada moglo čuti kako Alvarez&Marsalu nije palo na pamet javljati se na natječaj jer oni rade samo po pozivu.

Međutim, Alvarez je s bivšom, Todorićevom upravom, već bio potpisao ugovor te je na kraju ispostavio Agrokoru račun za tromjesečni angažman, iako se u Zagrebu zadržao samo tjedan dana. Konačan iznos je točno 11,2 milijuna kuna. Dakle, u teoriji je Alvarez Agrokor za svojih tjedan dana rada stajao točno 1,6 milijuna kuna po danu.

Ante Ramljak u četvrtak je objavio kako je postupak izvanredne uprave u Agrokoru trenutno najveći postupak restrukturiranja u Europi, a iznio je i podatak kako će troškovi svih savjetnika u postupku, kojih je više od 140, iznositi između 58 i 69 milijuna eura, piše Jutarnji list.

Izvanredna Uprava Agrokora izvijestila je da je ukupno priznato 41,2 milijarde kuna tražbina vjerovnika i dobavljača prema Agrokoru i njegovim povezanim društvima, a osporeno 16,5 milijardi kuna...

Naslovnica Hrvatska