Novosti Hrvatska

IVICA NA TIPKOVNICI

Todorić se opet oglasio na svom blogu, ovoga puta obrušio se na Plenkovićevu Vladu: Kroz 'Lex Agrokor' su dopustili pljačku države, ovo što rade je čisti kriminal

IVICA NA TIPKOVNICI

Ivica Todorić za kojim traga hrvatsko pravosuđe zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 milijuna kuna u slučaju Agrokor, ponovno se oglasio na svom blogu, poručivši da se danas i on bori protiv koruptivnog sustava u Hrvatskoj, optužujući pritom Vladu da je kroz 'lex Agrokor' 'preko noći stvorila sustav u kojem strani utjecaji, lobisti, odabrana odvjetnička društva i kumovi upravljaju državom.

Todorić tvrdi na svom blogu da Vlada za interese tih skupina uništava Agrokor koji je s jasno formuliranim nacionalnim interesima svakog dana stvarao nešto novo, bio najveći poslodavac i investitor u regiji i jasan partner u regionalnoj i EU politici, štiteći nacionalne interese.

"Kako bi se prikrilo uništavanje Agrokora za privatne interese spomenutih skupina najviši dužnosnici države olako se i neargumentirano odvažuju tvrditi kako je nacionalizacijom Agrokora kroz lex osiguran novi novac za Agrokor, povjerenje prema Agrokoru i odličan Agrokorov rezultat“, napisao je Todorić, navodeći da te lažne tvrdnje najbolje demantiraju činjenice.
Todorić pritom tvrdi da je novi novac koji je tobože Knighthead dao kao kredit Agrokoru došao na račune Agrokora gdje je stajao neko vrijeme pri čemu ga Agrokor nije smio trošiti, a na kraju je novim kriminalnim ugovorom vraćen na račune Knightheadu u inozemstvo.

Odlični Agrokorovi ugovori su prema Todorićevim tvrdnjama omogućili veliku pljačku kroz ugovor o roll up-u, a novo povjerenje pad vrijednosti dionica Agrokorovih kompanija koja je od 3. studenog, kad je počelo njihovo trgovanje na Zagrebačkoj burzi  pala za 75 posto u odnosu na ranije trgovanje.

Todorić tvrdi da je takvo katastrofalno stanje vrijednosti Agrokorovih kompanija posljedica uvođenja lex Agrokora i rada Izvanredne uprave Agrokora, dok za puštanje trgovanja na burzi nakon što je izvanredna uprava uništila vrijednosti tvrdi da je pravi kriminal.

Za to vrijeme, kaže Todorić, interese Knightheada štiti izravno Vlada a cilj je da se vrijednost umanji kako bi se više novca opljačkalo i nekome stavilo u džep. Istodobno, uništene su sinergije građene godinama čime je Agrokoru zadan nenadoknadiv gubitak, kaže Todorić.

Naslovnica Hrvatska