Novosti Hrvatska

pojavio se i mlađi sin

Ivan Todorić stigao u Hrvatsku, otkrio gdje je bio dosad te dao iskaz u DORH-u; Odvjetnica: Morat će opet napustiti zemlju, supruga bi mu kroz nekoliko dana trebala roditi

pojavio se i mlađi sin

Odvjetnica Ivana Todorića Jasna Novak izjavila je u ponedjeljak da je njen branjenik, osumnjičen u alučaju Agrokor, iznio kratku obranu u Državnom odvjetništvu, ali nije odgovarao na pitanja.

Mlađi sin Ivice Todorića došao je na razgovor u terminu koji su u odredili u državnom odvjetništvu, kazala je Novak ispred zgrade Županijskog suda.

"Iznio je kratku obranu i za sada nije odgovarao na pitanja, s obzirom na veličinu i opsežnost predmeta", dodala je odvjetnica, potvrdivši da je ranije bio službeno odsutan u Americi i Švicarskoj.

"Stavljaju mu se na teret identična kaznena djela kao i svima ostalima – zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprava i neuredno vođenje poslovnih knjiga.

Njegove planove za sada ne znam, ali supruga mu je u vrlo visokom stupnju trudnoće, praktički kroz nekoliko dana bi trebala roditi pa vjerujem da će iz tog razloga morati otići iz Hrvatske. Ali naglašavam, svakom pozivu bilo suda, državnog odvjtništva ili nekog drugog organa on će se odazvati", kazala je Novak.

Nije htjela odgovoriti na pitanja novinara zna li Ivan gdje mu je otac Ivica koji je nedostupan hrvatskom pravosuđu i za njim je raspisana tjeralica nakon što mu je jedinom od 15 osumnjičenih u slučaju Agrokor prošlog tjedna određen istražni zatvor.


 

Naslovnica Hrvatska