Novosti Hrvatska

četiri banke u igri

Potpisan prvi kredit za Agrokor, Ramljak otkrio kome prvo idu novci; Raspon plaćanja je od nekoliko tisuća do nekoliko milijuna kuna

četiri banke u igri

Na današnjem briefingu s novinarima, održanom nakon dugotrajnog sastanka privremenog vjerovničkog vijeća, Ante Ramljak, izvanredni povjerenik za Agrokor, rekao je:

- Na sastanku je potpisan kredit na 15 mjeseci s kamatom 4.97 %. Ipak se radi o četiri banke koje će osigurati kredit, umjesto pet kako sam najavio jučer... - rekao je Ramljak potvrdivši da je iznos kredita 80 milijuna eura, a da je peta banka ostala u igri, da bi bilo i više...

Povjerenik je također potvrdio da je lista prioriteta za isplatu napravljena i sutra ujutro ide puštanje sredstava prema oko 1000 dobavljača, javlja jutarnji.hr.

- Kriterij je bila ugroženost. Najviše će dobiti mali OPG-ovi, srednja poduzeća itd...

Raspon plaćanja je od nekoliko tisuća kuna do nekoliko milijuna.

- Nastavlja se razgovor sa Sberbankom, kao i s drugim zainteresiranim bankama. Od utorka će početi s prijavama svih tražbina.

Ramljak neće sutra biti na Nadzornom odborom Mercatora, koji ocjenjuje kao redovan saziv. Naglasio je da nema problema s tim da se postavi povjerenik za održavanje dobrih odnosa.

Naslovnica Hrvatska