Novosti Hrvatska

konferencija o sigurnosti

Predsjednica se neće sastati s Trupovim ljudima: 'Bila sam u SAD-u, nema potrebe'

konferencija o sigurnosti

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na međunarodnoj konferenciji o sigurnosti u Njemačkoj ipak se neće bilateralno susresti s predstavnicima Trumpove administracije.

Iduća tri dana u Münchenu traje sigurnosna konferencija koja je okupila vodeće političare i sigurnosne stručnjake svijeta. Na konferenciju je stigla i prva postava nove američke administracije, a tamo je i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, piše N1.

Na upit reporterke N1 Televizije, Katarine Brečić, hoće li se susresti s predstavnicima američke administracije budući da je nedavno bila na poslovnom putu u SAD-u, odgovorila je:

"Tijekom putovanja u Sjedinjenim Američkim Državama sam raspravila brojna pitanja, tako da u ovom trenutku nemam neku potrebu inzistirati na tom sastanku. Razumijem da je potpredsjednik sutra ovdje samo nekoliko sati i da će se prioriteti određivati, kako vam to biva u međunarodnim odnosima, prema državama koje su problematične ili su veliki strateški partneri koji puno pridonose", prenosi N1.

Naslovnica Hrvatska