Novosti Hrvatska

savjetnici u dorh-u

Hajdaš Dončić o isplaćivanju dnevnica: Na kraju će ispasti jedna ćorava kokoš ili jedan ćoravi pijetao

savjetnici u dorh-u

Nastavlja se priča o sumnjivim inozemnim dnevnicama koje su, prema nalazu Državne revizije, isplaćivane u posljednjoj godini mandata premijera Zorana Milanovića njegovoj trojici posebnih savjetnika.

Posebni savjetnici u Vladi Zorana Milanovića - Neven Budak i Slavko Goldstein - dali su iskaze o tome u DORH-u, javlja HRT

Na saslušanju je bio i bivši predstojnik premijerova Ureda Tomislav Saucha. Za izjave je predviđen i treći premijerov savjetnik Siniša Petrović o navodnoj nezakonitoj isplati dnevnica.

U cijeloj priči jedno od glavnih pitanja je zašto Državno odvjetništvo dosad nije reagiralo s obzirom na to da im je revizorski nalaz o radu Vlade za 2015. godinu dostavljen još u listopadu prošle godine. 

To znači da priča vjerojatno ne bi ni izišla u javnost da je nije objelodanio HTV. Iz Državnog ureda za reviziju potvrdili su nam da sva svoja izvješća uvijek dostavljaju i Državnom odvjetništvu.

DORH-u smo izvješće dostavili 19. listopada prošle godine, znači odmah nakon što smo ga dostavili Saboru i objavili na mrežnim stranicama. Osim izvješća dostavili smo i dokumentaciju vezanu za taj predmet, izjavila je Biserka Čoh Mikulec, pomoćnica glavnog državnog revizora.

Plenković: Dnevnice su predmet za DORH

Sve informacije koje se budu tražile od Vlade RH, službe za opće poslove Vlade, mi ćemo učiniti dostupnim. DORH neka provede istragu i neka se utvrdi činjenično stanje jer očito je da te dnevnice, prema izjavama trojice posebnih savjetnika, njima nisu isplaćene. Mislim da DORH ovdje ima dosta posla,  a tko će odgovarati, to ćemo vidjeti na kraju, komentirao je aferu predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Hajdaš Dončić: Pokušaj sitnog kriminala nekog šefa računovodstva ili tajnice

Na to gledam kao na ping-pong. Na kraju će ispasti jedna ćorava kokoš ili jedan ćoravi pijetao. Moje je mišljenje da se tu radi o pokušaju sitnog kriminala od nekakvog šefa računovodstva ili tajnice jer je sve to definitivno smiješno, rekao je Hajdaš Dončić.

Naslovnica Hrvatska