Novosti Hrvatska

FACEBOOK PREPISKA

Živi zid se ogradio od Pernara: Njegova razmišljanja ne predstavljaju stav stranke

FACEBOOK PREPISKA

Ivan Pernar privukao je priličnu pozornost svojom objavom na Facebook profilu, gdje je iznosio stavove o Jasenovcu i Oluji. Mnogi su mu žestoko zamjerili zbog odlaska u Beograd i druženja sa srpskim desničarima i nacionalistima, a još više što je u vrijeme sjećanja na žrtvu Vukovara objavio kako su Hrvati počinili genocid u jasenovcu, a kako je Oluja bila etničkom čišćenje.

O svemu se izjasnila i pernarova stranka Živi zid koja je na svom Facebook profilu objavila da mišljenja Ivana Pernara ne predstavljaju stav stranke i kako bi povijest trebala biti prepuštena povjesničarima.

- Mišljenja koja je saborski zastupnik Ivan Pernar iznio o Drugom svjetskom ratu i Domovinskom ratu ne predstavljaju stav stranke Živi zid", stoji u priopćenju.

- Poštujemo i cijenimo stavove zastupnika Pernara o trenutnoj političkoj situaciji u zemlji i svijetu, napose o monetarnoj i ekonomskoj politici, ali u slučaju procjenjivanja događaja iz hrvatske prošlosti on ne samo da nije iznio stavove stranke već je, štoviše, iznio suprotna stajališta ogromne većine članstva Živoga zida. Iz toga razloga stranka se ovim priopćenjem ograđuje od navedenih stajališta - poručili su iz Živog zida.

Odmah je i Pernar uzvratio na svom profilu, te napisao kako "nas "dio političara na svim stranama želi vraćati u rat, a rane su svježe". 

Naslovnica Hrvatska