Novosti Hrvatska

'dalekosežne posljedice'

Milinović zadovoljan odlukom Povjerenstva: Je li i premijer u sukobu interesa?

'dalekosežne posljedice'

HDZ-ov Darko Milinović bio je gost emisije Otoreno na HTR-u gdje je rekao da su i novi izbori bolja opcija od ovakve Vlade. Za krizu je optužio Tihomira Oreškovića, te je istaknuo kako je zadovoljan odlukom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa jer u njoj "nema ni crtice nikakvog eventualnog kaznenog djela".

Smatra i da odluka Povjerenstva može imati dalekosežne posljedice u odnosu na političke odluke u budućnosti.

"Reći ću samo jedan primjer. Tihomir Orešković je radio do prije nekoliko mjeseci u jednoj farmaceutskoj tvrtci. Na Vladi RH glasovao je za zakone koji su vezani za zdravstvo. Da li to znači da je premijer bio u sukobu interesa kad je glasovao o zakonima koji se tiču farmaceutske industrije?"

Tatjana Vučetić, zamjenica predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, odgovorila je Milinoviću da se premijer nije morao izuzeti iz te odluke jer Vlada ne donosi zakone, već ih predlaže.

Vučetić je pojasnila odluku Povjerenstva i istaknula da nije bila presudna sama činjenica to što je tvrtka Drimia poslovala s trgovačkim društvom Josipa Petrovića, već kompletna povijest privatnog i poslovnog odnosa Petrovića i Karamarka. Cijela ta povezanost je rezultirala zagovaranjem Karamarka da Hrvatska izađe iz arbitraže, što ostavlja sumnju u njegove motive za to, rekla je.

Naslovnica Hrvatska