Novosti Hrvatska

vrijeme i promet

Prva marčana bura i dalje drži zatvorenom Dalmatinu, pogledajte kako dere na Paškom mostu

vrijeme i promet
U nedjelju je najjači udar bure u Hrvatskoj izmjeren je na krčkom mostu i iznosio je orkanskih 167 km/h, javlja Crometeo.

Hrvatski autoklub u 5.58 sati javlja da su za sav promet  zbog olujnog vjetra zatvorene autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca i Obrovca); državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostala vozila je DC3 kroz Gorski kotar); Jadranska magistrala (DC8) Senj-Sveta Marija Magdalena i autocesta A7 između čvorova Draga i Šmrika.

Zbog vjetra na Mostu Dr. Franje Tuđmana zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupinu vozila), a na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Senja zabrana još dodatno obuhvaća dostavna vozila i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I.i II. skupina vozila).

Zbog prometne nezgode na 43km autoceste A1, u smjeru Rijeke vozi se usporeno voznim trakom. Pozivamo vozače na oprez!

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni te skliski u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Vozače pozivamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme. U Gorskom kotaru mjestimice i povremeno pada susnježica.

Vremenska prognoza

Prema prognozi DHMZ-a, danas se očekuje djelomice ili pretežno sunčano vrijeme. Ujutro i prijepodne oblačnije, a ponajprije u gorju ponegdje može pasti malo kiše ili snijega.

Puhat će umjeren mjestimice na udare jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, podno Velebita ponegdje i orkanskim udarima. Poslijepodne i navečer vjetar će oslabiti.

Najviša dnevna temperatura od 7 do 12, u gorju malo niža, a na Jadranu od 10 do 15 °C.

Najjači udari vjetra na Krčkom mostu

U nedjelju je najjači udar bure u Hrvatskoj izmjeren je na Krčkom mostu i iznosio je orkanskih 167 km/h, javlja Crometeo.

Udari bure u okolici Senja dosezali su 152, a na Paškom mostu 148 km/h. Olujnih udara bure ima i u naseljenim područjima udare. Na Pagu bura puše s udarima do 100 km/hm, u Puli na udare do 86 km/h, Zadru 79 km/h, Splitu i Makarskoj 72 km/h

Naslovnica Hrvatska