Novosti Hrvatska

poruke sa svečane sjednice

Karamarko u Splitu: Zadaća nam je bila maknuti postojeću vlast, zato smo s Mostom tako fleksibilni

poruke sa svečane sjednice
– Idemo u daljnje pobjede! Nema povratka na staro! Nitko nikada više neće dovesti hrvatsku državu u pitanje. HDZ je sada najjača i najvažnija hrvatska stranka. Prije četiri godine smo bili gubitnici, a sada smo pobjednici, jer i relativna je pobjeda pobjeda – istaknuo je Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, u subotu, prigodom obilježavanja 26. obljetnice osnivanja splitskog ogranka te stranke, na svečanoj sjednici održanoj u hotelu "Radisson".

Prvi čovjek HDZ-a nekoliko je puta ponovio okupljenima u dvorani hotela ispunjenoj do posljednjeg mjesta kako je pokojni dr. Franjo Tuđman, prvi hrvatski predsjednik, u prvim godinama stvaranja Hrvatske naglašavao kako HDZ treba desetljećima vladati Hrvatskom kako bi opstala i učvrstila se.

– Vidimo danas da je bio prorok i vizionar. Dva puta smo dopustili drukčije, pokazali su se u pravom svjetlu, ali nećemo više dopustiti da se igrate hrvatskom državom! Svi protivnici Hrvatske imali su jedan cilj – razbiti HDZ jer je on koncentrat svega onoga što je hrvatski narod stoljećima htio.

Mi smo demokršćani, ali i narodnjačka stranka – predstavljamo sve što je u narodu dobro i lijepo, ali i ono što je ružno, i to moramo popraviti. Nisu državu stvarali oni koji su govorili da smo stranka opasnih namjera, nego narod na čelu s dr. Tuđmanom!

Izgubili smo izbore prije tri i pol godine i spremali su nas na najgore. Možda smo krenuli iz blata i bili zatrpani aferama nekih od nas koji su stavili osobne interese ispred interesa domovine. Takvih više neće biti u ovoj stranci. Oni koji misle mahati iskaznicom HDZ-a i bogatiti se, neka sami odu – poručio je Karamarko.

Naglasio je kako je u zadnje tri i pol godine HDZ pobijedio na svim izborima te da je nakon zadnjih parlamentarnih izbora ušao u pregovore s prijateljima iz Mosta.

– Zadaća nam je bila spriječiti da se ovakva vlast nastavi. Zato smo i bili fleksibilni u pregovorima. Uskoro ćemo dogovoriti novu Vladu koja će biti stručna i reformska. Moramo spriječiti iseljavanje te uništavanje sela koje je temelj i garancija razvoja Hrvatske – kazao je Karamarko.

Poručio je lijevoj koaliciji da Hrvatska nije slučajna, nego apsolutna država, za koju se isplati živjeti i boriti.

– Što je jedno premijersko i ministarsko mjesto u odnosu na interes Hrvatske? Ništa – naglasio je šef HDZ-a.
Karamarko je još istaknuo kako je njihov nacionalizam pozitivan te da to što vole svoje ne znači da nekog drugog mrze. Na kraju je poručio:

– Našima se sudi, a vrijeme će pokazati što je bilo u protekle tri i pol godine.

Sve u svemu, Karamarkov govor bio je, za razliku od nekih prijašnjih, ozbiljan i odmjeren te bez nepotrebnog vraćanja u davnu prošlost, za kojom je često posezao.

Njegovi prethodnici u govorima – Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a, i Zlatko Ževrnja, splitsko-dalmatinski župan – čestitali su svim članovima 26. obljetnicu osnutka splitskoga gradskog odbora stranke.

NIKOLINA LULIĆ

Škorić: Baldasar nijedno obećanje nije ispunio


Škorić se u svom obraćanju stranačkim kolegama osvrnuo, među ostalim, na dosadašnju vlast lijeve koalicije u Splitu, koju je proglasio nesposobnom i neradničkom.

– Svjedočimo erupciji obećanja gradonačelnika Ive Baldasara, a ni jedno nije ispunio. Iz dana u dan Split vodi prema stagnaciji. Njegov takozvani uspjeh samo je blijeda kopija Milanovićeve Vlade. Sjećamo ga se u predizbornoj kampanji, na željezničkom kolodvoru s kapom i palicom, kako najavljuje projekt Istočne obale. Jedini projekti koje je pokrenuo su dovršetak Zapadne obale i plodouživanje Turističke palače, kao i poplava kioska – istaknuo je i dodao kako ni Milanović više nije "in" pa je krenuo u solo politiku.

Župan Ževrnja podsjetio je kako je Splitsko-dalmatinska županija jedna od najuspješnijih po izbornim rezultatima HDZ-a te da će zbog poreznih reformi Županija ostati bez 90 milijuna kuna prihoda u 2015. i 2016. godini.Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 10FirstPrevious[1]2345678910Last