Novosti Hrvatska

odbijenica kolindi

Potvrđeno: SDP i Milanović neće doći na Pantovčak

odbijenica kolindi
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović niti bilo tko drugi iz SDP-a neće u utorak otići na Pantovčak na razgovor o stanju u zemlji na koji ih je pozvala predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, potvrđeno je Hini u ponedjeljak od izvora bliskog Milanoviću.

Grabar-Kitarović poziv Milanoviću uputila je krajem prošlog tjedna, a u ponedjeljak poslijepodne Hini je potvrđeno da se tom pozivu nitko iz SDP-a neće odazvati.

Najave da Milanović neće ići na Pantovčak tijekom dana je objavilo više medija, a njih je u Karlovcu novinarima komentirala predsjednica Republike, izjavivši da Milanoviću treba "dati šansu da se urazumi". U razgovoru za Hrvatski radio tu je njenu izjavu nekorektnom ocijenio Predsjednik Sabora i Predsjednik Glavnog odbora SDP-a Josip Leko, rekavši da na sastanak s Grabar-Kitarović iz SDP-a ne bi smio ići nitko drugi osim Predsjednika stranke.

"Ako ide, ide Predsjednik stranke. On predstavlja i zastupa stranku i odgovoran je za kreiranje politike, kao i druga stranačka tijela. Ali, on je osoba koja ima legitimitet da s drugima razgovara i dogovara, a onda prenosi to što se dogovori i za što traži mišljenje u stranci. To radi Predsjednik stranke", objasnio je Leko.

Prema najavi iz Ureda predsjednice, sastanak s izaslanstvom SDP-a predviđen je u utorak u 9 sati, a u 10 sati prima izaslanstvo HDZ-a. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko već je ranije potvrdio da će s veseljem otići na sastanak s predsjednicom na Pantovčaku.

Grabar-Kitarović u idućim bi danima trebala primiti i predstavnike ostalih parlamentarnih stranaka. Tako je poziv za sastanak u srijedu upućen HNS-u i HDSSB-u, a iz Ureda predsjednice je potvrđeno da će uslijediti i pozivi laburistima i SDSS-u za sastanke idući tjedan.

Tema razgovora je stanje u zemlji, a hrvatska predsjednica od parlamentarnih stranaka želi čuti njihovo viđenje stanja u državi, kao i ideje za društveni i gospodarski oporavak zemlje.

(H)
Foto: Arhiv CROPIX
Naslovnica Hrvatska