Novosti Hrvatska

Grabar-Kitarović: Sastanak je sutra, Milanoviću treba dati priliku

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović rekla je u ponedjeljak u vezi s pozivom na sastanak o stanju u zemlji s čelnicima parlamentarnih stranaka da je termin za sastank sutra da te predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću "treba dati priliku da pokaže da se brine o ovoj zemlji i ovim ljudima".

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović još naime nije pozitivno odgovorio na poziv Predsjednice Republike za sutrašnji sastanak, a neki mediji navode da se tom pozivu neće odazvati.

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner (HDZ), koji je s Predsjednicom bio danas u Karlovcu, za mogući neodziv Milanovića na sastanak rekao je da bi "to bilo još jedno stavljanje ega ispred općih nacionalnih interesa".

Situacija u Hrvatskoj je takva da nam je takav razgovor naprosto nužan. Ako netko odbija razmišljati da bi mogao razgovarati s drugima s kojima možda i nema isto političko mišljenje ili stavove, to je vrlo zabrinjavajuće.

Reiner je također rekao da bi taj potez premijera samo potvrdio "više puta iskazivanu isključivost na tragu onog 'mi ili oni'" te da bi njegov nedolazak bio "samo još jedan korak dalje nakon kojeg bi se stvarno s pravom mogli upitati do kada Hrvatska mora biti talac nečega".


H
Naslovnica Hrvatska