Novosti Hrvatska

čestitka predsjednika

Josipović: Želim da Uskrs ohrabri kršćane i ojača nadu u bolju budućnost

čestitka predsjednika
Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je danas čestitku svim hrvatskim građankama i građanima koji slave Uskrs, izrazivši želju da nadahnuće tog najvećeg kršćanskog balgdana ohrabri kršćane i ojača nadu u bolju budućnost.

"Katolicima, pravoslavnima, protestantima i ostalim kršćanima u Republici Hrvatskoj, kao i građankama i građanima koji slave Uskrs kao dio obiteljske tradicije i znak kulturnog identiteta, srdačno čestitam ovaj najveći kršćanski blagdan. Uskrs je blagdan koji simbolizira nadu, snagu, obnovu i novi početak. Želja mi je da u ovim vremenima duge i ozbiljne društvene krize, nadahnuće Uskrsa ohrabri kršćane i ojača nadu u bolju budućnost", navodi Predsjednik u čestitki.

Želja mu je, dodaje, da ozračje Uskrsa dodatno potakne sve ljude dobre volje u Hrvatskoj na ustrajno promicanje univerzalnih vrijednosti u svakodnevnom obiteljskom i društvenom životu.

Hrvatski Predsjednik uputio je uskrsnu čestitku msgr. Želimiru Puljiću, nadbiskupu zadarskom i Predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, kardinalu Josipu Bozaniću, nadbiskupu zagrebačkom, episkopu dalmatinskom Fotiju, administratoru mitropolije zagrebačko-ljubljanske, te poglavarima protestantskih vjerskih zajednica.

                                                                                                                     h, foto: robert fajt / cropix

Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last