Novosti Hrvatska

Menadžer potvrdio: Thompson će tužiti pulske gradske oce

Idućeg tjedna odvjetnički timovi Marka Perkovića Thompsona podnijet će tužbu Ustavnom i Upravnom sudu RH protiv pulskoga Gradskog poglavarstva, na čelu s pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem

To nam je u petak  potvrdio Thompsonov  menadžer Zdravko Barišić, ogorčen što im iz pulskoga Gradskog poglavarstva, u dva puta odaslanom zaključku o nedavanju suglasnosti  za održavanje Thompsonova koncerta  u pulskoj Areni, nije službeno obrazloženo zbog čega im je uskraćena potrebna suglasnost  pulskoga Gradskog poglavarstva.

- Bez ikakva službenog obrazloženja te pojašnjenja koji su razlozi da se Thompsonu ne dopušta koncert u pulskom Amfiteatru pulsko Gradsko poglavarstvo ponaša se kao da su posljednja instanca u ovoj državi. Kako takvo obrazloženje nama nikad nije dostavljeno, pa ne znamo što je uzrok tome, očigledno se radi o nečijoj samovolji - ističe Barišić.

U prilog tome navodi kako su primorani obratiti se Upravnom sudu kako bi viša sudska instanca prisilila pulsku gradsku vlast da "vrata" Arene "otvori" i za Thompsona, kao za brojne druge izvođače.

Od suda traže zaštitu zbog, kako ističu, eklatantnih povreda Ustavom  zajamčenih prava Marka Perkovića Thompsona, kao što su pravo jednakosti, neovisno pravo na političko ili drugo uvjerenje, sloboda izražavanja putem javnog nastupa, pravo na rad i druga.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić nije želio komentirati najavljene tužbe Thompsonovih odvjetnika protiv pulskoga Gradskog poglavarstva, napominjući kako je to za njega gotova stvar te da se zbog ozbiljnih obveza on više neće  baviti glupostima. 

Branka Žužić / EPEHA

Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last