Novosti Hrvatska

Tomašić: Požalila mi se kolegica iz SDP-a da ne zna kako će podnijeti skupoću u Belgiji jer je Milanović obećao pola plaće

Možda smo sada četvrta stranka, ali želim da po radu za boljitak građana budemo prvi. Govorimo ono što radimo, radimo ono u što vjerujemo. Želimo građanima najbolje, da žive u svojoj državi onako kako je dostojno čovjeka, ne želimo da napuštaju ovu državu jer jer ona prekrasna i bez problema može hraniti osam milijuna ljudi. Imamo ljude u najplodnijoj regiji, a gladuju, u svijetu se tako ne nešto ne može dogoditi, samo kod nas da. Znamo što treba napraviti, znamo kako, pa idemo to i obaviti - poručila je iz Karlovca predsjednica HSP AS-a i nova europarlamentarka Ruka Tomašić. 

Članstvu koje ju je došlo pozdraviti rekla je da ne obraćaju pažnju na napade na nju, jer ih ona niti ne doživljava kao napade na sebe, već kao napade na stranku. 

- Počeli smo nešto značiti, nekoga ugrožavamo i nekome smetamo, pa idemo im smetati do kraja, idemo im pokazati kako se istinski i pravaški ljubi Hrvatska - rekla je najavljujući na jesen veliki pravaški sabor na koji će biti pozvani svi pravaši, a kojemu je cilj njihovo ujedinjenje. 

- Moj uvjet je da nitko od nas koji sada obnašamo predsjedničku dužnost, ne može biti predsjednik stranke. Tražimo nove, mlade i obrazovane ljude, jer svi mi stariji imamo neki teret prošlosti - naglasila je Tomašić 

Odgovarajući na novinarsko pitanje o visokim primanjima koje će ostvarivati zastupnica u europskom parlamentu "otkrila" je kako joj se neki dan jedna kolegica iz SDP-a, koja će s njom dijeliti klupe istog parlamenta, požalila da "ne zna kako će tamo plaćati stan, jer je najjeftiniji 1200 eura, hranu i režije, a Milanović je unaprijed obećao pola davanja". 

- Onaj tko me poznaje zna da sam i do sada davala, još uvijek školujem troje ljudi na fakultetu, a meni nisu nikakav rod, pomažem ljudima. Ne treba mi govoriti kome ću davati. Ali onaj koji daje nešto, pa se time hvali, on ne daje radi davanje nego da se hvali, mi dajemo ali šutimo o tome. Onaj gore sudit će svima nama jednako, a ja se bojim jedino njegovog suda - kazala je predsjednica HSP AS-a pojašnjavajući da je kolegica iz SDP-a rekla "da ne zna kako će to izvesti, s obzirom na skupoću". 

- Ako ćemo doista lobirati za Hrvatsku, morat ćemo te ljude voditi na kave, ručkove i večere, a možda ćemo ih pozivat i kod sebe doma na Korčulu, radit ćemo sa svim svojim sredstvima - naglasila je Tomašić. 

Karlovačke kolege poklonile su joj broš i naušnice s karlovačkim motivima, koje je odmah i isprobala. Nakon toga krenula je u obilazak Karlovačke županije, koji je nakon posjete Dugoj Resi i Ozlju završio u Kamanju, općini u kojoj nikada nitko nije pobijedio SDP, gdje su osnovali ogranak. 

- Iz Kamanja ćemo simbolično poslati poruku da su i jedni i drugi do sada vodili državu, a stanje je sve gore, pa neka dopuste konačno onima koji žele da svim građanima bude bolje, pokažemo što znamo, želimo i možemo - poručila je Tomašić. 

M.Pušić, CROPIX
Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 7FirstPrevious[1]234567Last