Novosti Hrvatska

zbog narušavanja pravila struke

"Pedofilija kao temelj spolnog odgoja" je ipak bilo previše - HTV ukinuo "Sliku Hrvatske"

zbog narušavanja pravila struke

Karolina Vidović Krišto

Ne znam zbog čega je ukinuta emisija 'Slika Hrvatske'. Čekam da mi to obrazlože - kaže za Jutarnji list Karolina Vidović Krišto, HTV-ova urednica koja je prošle subote u svojoj emisiji 'Slika Hrvatske - pedofilija kao temelj spolnog odgoja' obradila temu uvođenja zdravstvenog odgoja u škole.

U emisiji je izrečeno kako je spolni i rodni odgoj zapravo seksualno zlostavljanje mladih i djece, potom je emitirana skraćena verzija filma 'The Kinsey Syndrome' u kojem Christian J. Pinto nastoji moralno devalvirati znanstveni rad Alfreda Kinseya, tvrdeći kako je seksualnu revoluciju potaknuo znanstveni rad seksualnog psihopata koji je surađivao s nacističkim pedofilom te ga poticao na silovanja i moguća ubojstva djevojčica.

HRT se munjevito ogradio od svega prikazanog u emisiji, a zbog ozbiljnog narušavanja pravila struke te zloupotrebe položaja poduzeli su oštre mjere i jednostavno ukinuli 'Sliku Hrvatske'.

Takva odluka začudila je urednicu Vidović-Krišto, koju su njeni istomišljenici na društvenim mrežama proglasili braniteljicom katoličanstva, a javnu potporu je dobila i od Marijane Petir, članice Odbora za ljudska prava pri Hrvatskom saboru koja je na zagrebačkoj Povorci ponosa 2011. zaslužila titulu homofoba desetljeća.

(JL)
Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 6FirstPrevious[1]23456Last