Novosti Hrvatska

Sto tisuća ljudi s Thompsonom u Čavoglavama na pučkoj proslavi (FOTOGALERIJA)

Marko Perković Thompson i njegovi prijatelji uspjeli su potuči prošlogodišnji rekord i na svoju veliku feštu obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti u utorak navečer u Čavoglave privući skoro pa stotinu tisuća odlično raspoloženih svečara.

Svi prilazi Thompsonovom rodnom mjestu satima prije održavanja centralnog dijela proslave, višesatnog noćnog koncerta, bili su doslovce paralizirani rijekama automobila koje su se slijevale iz svih pravaca. Prema neslužbenim podacima, u Čavoglave se sinoć iz pravca Splita u predvečernjim satima putovalo oko četiri sata, dok se u koloni iz Šibenika boravilo sat vremena manje.

Usprkos uvijek aktualnim predviđanjima, prvenstveno stvorenih zbog naboja vezanog uz popularnog pjevača, fešta u Čavoglavama prošla je bez apsolutno ikakvih izgreda, a iako su mnogi očekivali, i bez provokacija vezanih uz nošenje ustaškog znakovlja.

U iščekivnju vrhunca obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti, koje je u Čavloglavama koncertom najavio Thompson, tijekom cijelog dana, pogotovo u popodnevnim i ranim večernjim satima, u Čavoglave se uz budnu pasku Prometne i Interventne policije satima slijevalo blizu 70 tisuća ljudi.

Između ostalog svoje učešće u programu imalo je više od 20 KUD-ova iz cijele Hrvatske i Bosne i Hercegovine, dok su u sportskom dijelu snage u malonogometom nadmetanju odmjerile reprezentacije prijatelja Čavoglava protiv prijatelja dijaspore.

Od poznatih osoba boje Čavoglava branio je bivši Hajdukov igrač Ivica Mornar, glumac Vedran Mlikota, te pjevači Mate Bulić i Dražen Zečić, dok su za prijatelje dijaspore nastupali košarkaš Dino Rađa, također nekadašnji Hajdukovac Adrijan Kozniku i nogometni sudac Reno Sinovčić. Također, kao posebni gosti, u Čavoglavima se u društvu Thompsona pojavili dr. Slobodan Lang i dr. Slobodan Jurčević.

Osim poznatih osoba u društvu sa domaćinom koncerta moglo se također uočiti veliki broj nekadašnjih pripadnika IV. Gardijske brigade, njegovih suboraca iz bojne Čavoglave.

Što se tiče same organizacije, uoči, a i za vrijeme nastupa Marka Perkovića Thompsona organizator držao sve pod kontroli zahvaljujući iznimnom broju redara, pri čemu su svoj obol dali i pripadnici Prometne policije.

Što se tiče znakovlja koje bi ukazivalo na ustaštvo jedenostavno je broj takvih pojedinca (u grupicama svega desetak) koji su na sebi imali majice sa tim oznakama bio zanemariv.

Poseban ugođaj i nadasve dobar štimung svojim dolaskom napravili su bikeri, njih 400, pristiglih iz cijele Hrvatske, koje je pred ulazom u selo sačekao sam Thompson na motoru, stao na čelo kolone i dovezao ih do centralnog platova, ispred crkve Hrvatskih mučenika u središtu mjesta.

t. šimundić bendić, Ž. Huljev / EPEHA

Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 4FirstPrevious[1]234Last