Novosti Hrvatska

majCi i kćeri, Janji i Zorani gulin iz lozovca kraj šibenika, nevrijeme je srušilo krov kuće

KAMO ĆEMO SAD? Zbog snijega smo postale beskućnice

majCi i kćeri, Janji i Zorani gulin iz lozovca kraj šibenika, nevrijeme je srušilo krov kuće

Majka mi je šećeraš,  treba redovite obroke, ne znam gdje ćemo - očajna je Zorana Gulin

Pod teretom snijega, koji je mjestimično dostizao i do jednog metra, urušio nam se krov u Gulinima i niz zidove se u gotovo svim prostorijama počela slijevati voda. Bila sam prisebna da isključim struju jer je postojala opasnost da se smoče instalacije. Uz pomoć susjeda pozvali smo pomoć.

Stigla su dva vatrogasna vozila koja su mene i moju 75-godišnju majku Janju prevezla u Studentski dom na Šubićevcu - govori nam 50-godišnja Zorana Gulin koja je u ovom nezapamćenom nevremenu u šibenskom kraju ostala bez krova nad glavom, a nije isključeno i kompletnog pokućstva.

Iako su u Domu dobili toplu i suhu prostoriju, udoban krevet, Zorana kaže da im je ovdje nesnošljivo.

- Majka mi je šećeraš koja bi morala dnevno uzimati pet-šest obroka, a mi ovdje nemamo gdje kuhati. Uz to, po ovom nevremenu moram joj osiguravati inzulin i druge lijekove. Da situacija bude još gora, nemam mobitela, pa nisam u prilici zvati ni u slučaju da nam zatreba hitna pomoć - jada se Zorana.

Prošlo je i prvo stanje šoka za ovu obitelj. Zorana, koja je inače dvije godine provela u 15. domobranskoj pukovniji i danas ima vojnu mirovinu od 1800 kuna, nema pojma što raditi.

- Uz moju i maminu mirovinu od 2400 kuna nekako smo sastavljali kraj s krajem. Međutim, kuća, koja je, inače, građena 1967. godine, potpuno je uništena i zahtijeva totalno renoviranje.

Mi za to nemamo novca. Ovdje u Domu ne možemo ostati, a i da možemo, kako osigurati normalan život bolesnoj majci? Hvata me panika gdje ćemo, kome ćemo se obratiti i ima li itko tko bi nam mogao pružiti pomoć - kaže Zorana Gulin.

                                                      marijan džambo / ante baranić / cropix

 

Odblokirani Bratiškovci

 

Tijekom jučerašnjeg dana (nedjelja) cestari su sa skradinske strane probili prometnice do Bratiškovaca i tako skinuli gotovo trodnevnu blokadu tamošnjem Centru za rehabilitaciju obitelji Romano u kojem boravi oko stotinu štićenika.

- Mi smo spremno dočekali ovo snježno nevrijeme. Hrane i energenata smo osigurali za više dana i s te strane nije bilo nikakvih problema - izvijestio nas je direktor Centra Marin Roman.

 

Naslovnica Hrvatska