Novosti Hrvatska

HAK: zatvorena Jadranska magistrala zbog nesreće kod Baćina

Zbog prometne nesreće u mjestu Baćina zatvorena je dionica Jadranske magistrale (D 8), između Ploča i Gradca, a vozi se obilazno preko Vrgorca, navodi se u priopćenju HAK-a o stanju na cestama u nedjelju u 6,45 sati.

Na autocesti A 1, kod tunelâ Sveti Rok i Mala Kapela, te kod naplatnih postaja Lučko, u oba smjera, čekanja nema.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski na cestama u Gorskom kotaru, Lici i sjevero-zapadnoj Hrvatskoj, dok jak vjetar povremeno usporava promet na vijaduktu Bukovo na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na manje od 200 metara na dionici autoceste A 3 Bregana-Lipovac, između čvorova Ivanić Grad i Novska. Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

U vremenu od 6,30 do 16 sati, očekuje se veći broj polijetanja i slijetanja zrakoplova u Zračnoj luci Zadar, te su mogući zastoji na D 422, pa HAK vozačima savjetuje brzu cestu Zadar II - čvor Babindub.

Na Riječkoj obilaznici, od 13 do 13,45 sati, za sav promet bit će zatvorena dionica između čvorova Orehovica i Diračje, zbog radova.

Promet će biti preusmjeren na čvorovima Orehovica i Čavle na staru Petrolejsku cestu u smjeru GP Rupa, a na čvoru Diračje osobna vozila će se preusmjeravati kroz grad Rijeku. Na čvoru Škurinje bit će zatvoren ulaz.

Pojačan je povremeno ulaz osobnih vozila na graničnim prijelazima Bregana, Macelj, Rupa i Pasjak ali nema dužih čekanja. Zatvoren je međudržavni prijelaz Miljana (Krapinsko-zagorska županija), zbog radova.

Trajekti plove prema redu plovidbe.

(H)

Naslovnica Hrvatska