Novosti Hrvatska

ZLOČIN U MRKONJIĆ GRADU Tužiteljstvo BiH: Kotromanović nije predmet istrage

Ante Kotromanović nije predmet istrage Tužiteljstva BiH u predmetu Mrkonjić Grad, rečeno je “Slobodnoj” u srijedu ujutro u Tužiteljstvu BiH nakon što je SEEbiz objavio dezinformaciju kako bi eventualni budući Milanovićev ministar “uskoro mogao dobiti optužnicu za ratni zločin u Tužiteljstvu BiH.”

Inače, ime stožernog brigadira Kotromanovića do sada se nije spominjalo u kontekstu optužbi za ratni zločin nad civilima u Mrkonjić Gradu niti se nalazilo na optužnici Tužiteljstva Republike Srpske koja je proslijeđena na istragu i daljnje postupanje u Tužiteljstvo BiH još 2006. godine.

To se za Tužiteljstvo BiH ni do danas nije promijenilo, ali političko-medijska kuhinja u Hrvata dopisala je na srpski popis osumnjičenih i ime stožernoga brigadira Kotromanovića.

Ne treba biti pretjerano politički pismen za ispravan zaključak zašto se baš sada na listu osumnjičenih hrvatskih bojovnika u BiH dopisuje i ime Kotromanovića, inače već gotovo godinu dana javno najavljivanog kao budućeg ministra branitelja ako pobijedi Kukuriku koalicija.

Očito je nastupila gužva na terenu za ministarske funkcije, više je kandidata i favorita za braniteljski i obrambeni resor, ali postoji i opravdana bojazan da će Kotromanović izvršiti obećanje i objaviti registar branitelja.

Prošli tjedan, Kotromanovićevo kadroviranje za ministarsku fotelju pokušavalo se medijski osporiti tvrdnjama “da nema završen fakultet”, no nakon što je predočio diplomu i upisan magisterij iz ekonomije, optužbe su prebačene u još ozbiljniju sferu optužnica za ratni zločin.

Svojedobno je jedan srpski zastupnik u Skupštini za govornicom ustvrdio, a čega se sada teško ne sjetiti: „Ti Hrvati su skroz ludi, oni sami sebe dopisuju na optužnice”.

Z. SOLDIĆ
arhiv cropix

Naslovnica Hrvatska