Novosti Hrvatska

HČSP i HSP-dr. Ante Starčević zajedno na izbore

U splitskom hotelu “Konzul” dvije pravaške stranke HČSP i HSP-dr. Ante Starčević potpisali su sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim parlamentarnim izobrima. Predizborni dokument svečano su potpisali Ruža Tomašić, čelnica HSP-dr. Ante Starčević i Josip Miljak, predsjednik HČSP-a. Kako su poručili pravaši, ovaj predizborni sporazum je “sporazum bez fige u džepu”.

-Ovo je povjesni sporazum na razjedinjenoj pravaškoj sceni. Znat ćemo vratiti ovu državu na put domoljublja i čovjekoljublja. Ako su Jadranka Kosor i Zoran Milanović najbolji kadrovi u politici onda je Hrvatska pala jako nisko, kazao je predsjednik Miljak.

- Na našim listama neće biti korumpiranih ljudi - nadovezao se Luka Podrug, gradski viječnik i politički tajnik HČSP-a.

Na novinarski upit kako će istovremeno u gradskom vijeću pružati podršku vlasti gradonačelnika Željka Keruma, ako Kerum u javnim istupima kritizira pravaše stranke, Podrug je rekao kako su “ državna i lokalna razina dvije odvojene priče”.

- Ne slažem se sa nekim Kerumovim izjavama, a HČSP u vijeću ima apsolutnu slobodu djelovanja i kao takci smo prepoznati među našim biračima - kazao je Podrug.

Na novinarski upit može li u “slobodi djelovanja” biti prepreka činjenica da mu je sin nedavno zaposlen u Javnoj ustanovi “Športski objekti” čiji je ravnatelj iz redova HGS-a, Podrug je odgovorio:

- Uvijek mi nešto podmećete, kadrova HČSP-a nema nigdje u gradskoj vlasti. Moj sin je student i na porti od bazena je zaposlen preko student servisa - odgovorio nam je Podrug.

- Među naše redove su dobrodošli svi oni koju su pravaši mišlju i djelima. Dakle, bogoljublje, domoljublje i čovjekoljublje. Bit ćemo iznenađenje na izborima - poručila je Ruža Tomašić.

denis krnić
Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 5FirstPrevious[1]2345Last