Novosti Hrvatska

Bivša stranka o vođi prosvjeda: Pernar je učio od Hitlera

Radije ćemo  zauvijek ostati mala stranka nego imati članove kakav je Ivan Pernar. Pred dvjesto ljudi izjavio je kako je pročitao ‘Mein Kampf’ Adolfa Hitlera i iz njega dosta toga naučio

Žao mi je što smo Ivana Pernara primili u stranku i pružili mu priliku, poručila nam je Vlasta Toth, predsjednica Zelene liste, govoreći o svom dojučerašnjem suradniku i aktualnom vođi hrvatske Facebook revolucije. Kao kandidat Zelene liste Pernar je 2009. ušao u Vijeće gradske četvrti Stenjevec gdje je i danas vijećnik, ali ne više kao ‘zeleni’.

– Izbacili smo ga iz stranke u studenome prošle godine nakon što smo utvrdili koja su njegova prava politička uvjerenja i stavovi. Isto tako, radio je i javne ispade, od kojih je bio najteži na jednom skupu o urbanizmu gdje je, pred dvjestotinjak ljudi, mrtav-hladan rekao da je pročitao ‘Mein Kampf’ Adolfa Hitlera i iz njega dosta toga naučio o prikupljanju članstva i javnim akcijama. Radije ćemo zauvijek ostati mala stranka nego imati članove kakav je Ivan Pernar.

Jasno da ne podržavamo ni ovo što radi danas. Cilj ne opravdava sredstvo – kazala nam je predsjednica Zelene liste. Prisjećajući se početaka Pernarova angažmana u Zelenima, naša sugovornica navodi kako je Pernar zadobio povjerenje jer je bio marljiv, agilan i redovan na stranačkim sastancima. Izborio se za nositelja liste za Vijeće Stenjevca, uspio na izborima pa pokušao osnovati ogranak ZL-a u tom dijelu grada.

Parada ponosa

– Neugodno sam se iznenadila kada mi je jednom prilikom za člana stranke predložio Franu Ćirka i pohvalio ga. Ćirko je organizirao prosvjede protiv Parade ponosa, a član je Hrvatske čiste stranke prava. Homofobiji i netoleranciji prema drugačijima nema mjesta u Zelenoj listi – ističe Vlasta Toth, ukazujući na Pernarove tekstove koji se mogu naći na internetu iz kojih je, veli, jasno da takva osoba nema što tražiti u demokratskoj stranci.

Medicinski tehničar

Pernar je na jednom od svojih blogova napisao da je iz Zelene liste istupio jer je uvidio da čelnici stranke više gledaju svoj probitak nego javne interese. Navodi da je po zanimanju medicinski tehničar, zaposlen u privatnoj tvrtki, te da pohađa Visoku školu za poslovanje i upravljanje u Zaprešiću. Kako doznajemo, do 2007. živio je u Njemačkoj, gdje mu roditelji žive i danas. U listopadu prošle godine priveden je zbog suprotstavljanja deložaciji samohrane majke s djetetom u naselju Špansko.

VEDRAN MARJANOVIĆ

 

Ne smije na Markov trg

 Nakon što je prenoćio u pritvoru, saslušan na policiji i izveden pred suca za prekršaje, organizator antivladinih prosvjeda Ivan Pernar ponovo je na slobodi. Nagađalo se da bi Pernar mogao zaglaviti u višednevni istražni pritvor jer je ponovio prekršaj od utorka, 22.veljače kada je također organizirao prosvjed bez pripadajuće prijave i odobrenja. No, nadležni prekršajni sudac odlučio je jučer Pernaru dosuditi sankciju zabrane približavanja Markovu trgu i ulicama na kojima su se odvijale protuvladine demonstracije.

Savez za promjene

Ivan Pernar najavljuje osnivanje stranke Savez za promjene. Prema biografiji koju je priložio na webu, u daljem je srodstvu s istoimenim predratnim hrvatskim političarom, jednom od žrtava atentata koji je Puniša Račić počinio u beogradskoj Skupštini 1928. Od posljedica tog atentata preminuo je Stjepan Radić.

Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 10FirstPrevious[1]2345678910Last