Novosti Hrvatska

Liberali optužuju: Darinko Kosor prodao se SDP-u za mjesto u Vladi

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor prevario je premijerku obećavši joj čvrstu suradnju. Iskoristio je rodbinske veze s Jadrankom Kosor, a na njegovu priču je nasjela i Đurđa Adlešič. Sada govori da je očistio stranku od foteljaša, a sve je napravio zbog toga jer mu je prvi čovjek SDP-a Zoran Milanović usmeno obećao tri mandata i mjesto potpredsjednika Vlade - ispričala nam je nekolicina liberala razočarana i ogorčena posljednjim događanjima u stranci i ponašanjem svog šefa Darinka Kosora, piše Jutarnji list.

Kažu kako su šokirani svime, a posebno činjenicom da je HSLS preko noći postao neparlamentarna stranka. - Za sve što se dogodilo kriv je Darinko Kosor - ističu i prepričavaju nam što se događalo nekoliko dana prije i poslije odluke HSLS-a da napusti vladajuću koaliciju.

- Osjećamo se prevareno jer smo, kao prvo, o izlasku iz koalicije doznali iz novina, a ne od svog šefa koji se s nama o tome uopće nije konzultirao - kažu liberali s kojima smo posljednjih dana razgovarali.

Đurđa Adlešič i ostali iz vrha stranke molili su ga da odgodi odluku na tridesetak dana, kako bismo se posložili i dogovorili. Htjeli smo razgovarati s ljudima na terenu i objasniti što se događa. Zapravo, tražio se minimum korektnosti, ali Kosor je sve to odbio. Rekao je: “Ne - sve ili ništa”. I Čehok ga je pitao zašto to radi i gdje je tu logika, a Kosor mu je bahato kazao - “Ja sam tako odlučio”, prepričavaju nam liberali detalje sukoba sa šefom.

- Kosor rastjeruje ljude koji su bili brend naše stranke, ljude koji su mu dali stranku na pladnju. On za sebe misli da je veliki mag, a nema ni potrebno obrazovanje. U posljednje vrijeme najbliži mu je suradnik i savjetnik Darko Bajto iz Osijeka - kažu nezadovoljni HSLS-ovci. Tvrde i kako im se šef ovih dana ne javlja na telefonske pozive i da oko sebe okuplja neke nove, nepoznate ljude.

- Ponaša se samovoljno i, zapravo, privatizira stranku. Ljudi su ogorčeni, posebno oni na terenu, tvrde HSLS-ovci koji će, navodno, na sastanku predsjednika županijskih organizacija zatražiti ostavku Darinka Kosora.

Naslovnica Hrvatska