Novosti Crna kronika

Netočne informacije

Demanti: Mladen Džidić nije počinio ubojstvo iz koristoljublja, nije se skrivao niti izazivao ekscese u zatvoru

Netočne informacije

Mladen Džidžić se, po svom punomoćniku, obratio sa zahtjevom za ispravkom informacije. Njegov demanti objavljujemo u cijelosti.

"Nakladnik HANZA MEDIA d.o.o. je u elektroničkoj publikaciji slobodnadalmacija.hr, u rubrici Novosti > Crna kronika', objavio je dana 15.06.2019., u 10:08 sati, članak pod naslovom "HOĆE LI BITI IZRUČEN? Okrutni ubojica koji je pobjegao iz mostarskog zatvora uhićen u Hrvatskoj: mjesecima se skrivao u unajmljenom stanu, razotkrila ga prijetnja smrću'. 

U naprijed navedenom članku objavljene su neistinite informacije o gospodinu Mladenu Džidiću, koje ovime ispravljamo kako slijedi: 

Gospodin Mladen Džidić nije se skrivao', već je na adresu svog uredno prijavljenog prebivališta u Sesvetama primio poziv policije na obavijesni razgovor, na koji je sam uredno došao dana 19.05.2019., kada je u prostorijama PP Sesvete i uhićen. 

Gospodin Mladen Džidić nije 'lociran', već u Sesvetama ima uredno prijavljeno prebivalište te se bez iznimke sam odaziva svim pozivima i policije i suda. Isto tako, gospodin Mladen Džidić nikada nije prijetio smrću niti jednom hrvatskom državljaninu. 

Gospodin Mladen Džidić nije počinio ubojstvo iz koristoljublja. 

Gospodin Mladen Džidić nikada nije tijekom služenja zatvorske kazne u mostarskom zatvoru sudjelovao u 'ekscesima', niti je kome prijetio, niti inicirao tučnjave. Upravo suprotno, u KPZ Mostar gospodin Mladen Džidić bio je, kao jedan od rijetkih zatvorenika Hrvata i katolika, izložen diskriminaciji i sustavnom zlostavljanju od strane drugih zatvorenika, što je zatvorska uprava sustavno ignorirala. 

Gospodin Mladen Džidić nema njemačko državljanstvo.“ 

 

Naslovnica Crna kronika