Novosti Crna kronika

tko je uprljao ruke?!

Kontroverzna smrt mladog pročelnika potaknula brojne sumnje: Grmoja podnio kaznenu prijavu protiv Kirina, Živi zid traži ekshumaciju tijela pokojnika

 tko je uprljao ruke?!

Nekoliko sati uoči sjednice Gradskog vijeća Grada Virovitice na kojoj će HDZ-ov gradonačelnik Ivica Kirin javno odgovarati na brojna pitanja i kontroverze vezane smrt mladog gradskog pročelnik za finanacije Siniše Palma, koji je kako Kirin sugerira navodno prokockao 17 milijuna kuna gradskog novca, politički tajnik Mosta Nikola Grmoja podnio je kaznenu prijavu protiv Kirina, javlja Jutarnji list.

HDZ-ovog gradonačelnika Virovitice Grmoja je Općinskom drzavnom odvjetništvu u Virovitici radi sumnje na pomaganje u počinjenju kaznenog djela pronevjere.

"Obraćamo Vam se vezano za sumnju da je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin optužio pokojnog pročelnika Sinišu Palma za počinjenje kaznenog djela teške krađe, odnosno, pronevjere. Ako su te optužbe istinite, pokojni Siniša Palm je u svojstvu pročelnika Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Grada Virovitice takva kaznena djela mogao počiniti samo uz saznanje i potporu gradonačelnika Kirina", stoji u prijavi.

Grmoja se potom nadovezuje na nedavnu Kirinovu objavu u kojoj kaže da je pokojni pročelnik godinama u svom radu prisvajao novac, odnosno, imovinska prava koja su mu povjerena čime je Grad oštetio za višemilijunski iznos.

"Smatram da je za navedeno odgovoran i gradonačelnik Virovitice koji je znao ili morao znati za ovakvo postupanje pokojnog pročelnika te koji mu je svojim nečinjenjem pomogao u počinjenju kaznenih djela za koja ga se tereti", poručuje Grmoja u prijavi.

Podsjeća da su svi službenici u Gradu odgovorni gradonačelniku, a pročelnik, nastavlja Grmoja, u pronevjeri te količine novca nije mogao djelovati sam.

"Postoji opravdana sumnja da je Kirin o svemu godinama obavještavan i znao, a njegova šutnja i prikrivanje ovih kaznenih djela pomaganje su u počinjenju istih", smatra Mostov zastupnik koji predlaže da Državno odvjetništvo poduzme sve zakonom propisane radnje i protiv osumnjičenika pred nadležnim sudom pokrene kazneni postupak.

Nakon Mosta, kaznenu prijavu protiv HDZ-ovog gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina podnijet će i Živi zid, najavili su danas ispred virovitičke gradske vijećnice šef stranke Ivan Vilibor Sinčić i politički tajnik stranke Tihomir Lukanić.

Kirina će prijaviti zbog kaznenih djela pronevjere i zlouporabe položaja i ovlasti.

Također, Živi zid zatražio je ekshumaciju tijela pokojnog pročelnika za financije Siniše Palma kako bi se obdukcijom utvrdile stvarne okolnosti njegove smrti jer obdukcija nije obavljena nakon njegove smrti.

Naslovnica Crna kronika