Novosti Crna kronika

snimka ih razotkrila

Podignuta optužnica protiv četiri osobe za lažno svjedočenje na suđenju Daruvarcu: izjavili da nisu vidjeli kada je okrivljenik udarao djevojku, iako su bili svjesni da to nije istina

snimka ih razotkrila

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je u četvrtak optužnicu protiv četvero osoba zbog lažnog svjedočenja na suđenju Darku Kovačeviću Daruvarcu optuženom zbog premlaćivanja djevojke u zadarskom kafiću u lipnju prošle godine, priopćeno je na stranicama državnog odvjetništva.

Optužnica zbog davanja lažnog iskaza podignuta je protiv 27-godišnjakinje, 27-godišnjaka, 40-godišnjakinje i 26-godišnjakinje. 

Okrivljenicima se na teret stavlja da su na ročištu 9. siječnja 2019. na Općinskom sudu u Zadru; iako su kao svjedoci upozoreni da su dužni govoriti istinu, da ne smiju ništa prešutjeti te da je davanje lažnog iskaza kazneno djelo, rekli kako nisu vidjeli kada je okrivljenik udarao 18-godišnju djevojku iako su bili svjesni da to nije istina, stoji u priopćenju.

Kako se dodaje, na snimci video nadzora caffe bara od 13. lipnja 2018. vidljivo da su svi bili u neposrednoj blizini okrivljenika i oštećenice u vrijeme dok je  Kovačević Daruvarac više puta udario djevojku rukama i nogama u glavu i tijelo.

10. siječnja Općinski sud je Kovačevića nepravomoćno osudio na jedinstvenu petogodišnju zatvorsku kaznu; četiri i pol godina za napad i deset mjeseci za prijetnju. 

Mjesec dana nakon izricanja presude Daruvarac je 10. veljače pušten iz pritvora, da na slobodi čeka pravomoćnost presude, budući je istekao zakonski rok njegova pritvaranja za kazneno djelo za koje je predviđena kazna do pet godina.

Naslovnica Crna kronika