Novosti Crna kronika

incident u sudnici

Mučne scene na suđenju Darku Kovačeviću Daruvarcu: majka premlaćene djevojke doživjela živčani slom, 18-godišnjakinja probila vrata sobe za zaštićene svjedoke!

incident u sudnici

Odmah nakon što je u petak sutkinja Općinskog suda u Zadru Mitra Meštrović još jednom odgodila suđenje 31-godišnjem Darku Kovačeviću Daruvarcu zbog izostanka Daruvarčevog odvjetnika, te roka u kojem se novi odvjetnik mora pripremiti slučaj, u sudnici je izbio incident, javlja Zadarski.hr.

Majka 18-godišnjakinje za čije je krvničko premlaćivanje optužen 31-godišnjak, a koja je danas trebala svjedočiti doživjela je poptuni slom, te je ispustila neartikulirani krik kada je shvatila da to znači da će Daruvarac od danas biti na slobodi.

- Ne mogu ja ovo više. Ne mogu ovo izdržati - zajecala je.

U tom je trenutku vrata sobe za zaštićene svjedoke u sklopu sudnice probila 18-godišnja Zadranka. Pokušala je doći do majke mašući rukama i nogama.

Cijelu su situaciju odmah smirili pravosudni policajci, koji su obje Zadranke uveli u zaštićenu prostoriju.

- Dajte mi torbu da odvedem dicu iz ove države. Ne mogu više, ne mogu više. Ubit će mi dicu. Ne mogu više. Radi koga ja moram bižati iz Hrvatske, radi koga - jecala je majka iz sobe za svjedoke, a potom i u hodniku Općinskog suda u Zadru kojim su nakon njihovog odlaska policajci proveli Daruvarca prema policijskom automobilu, a potom i prema istražnom zatvoru u zgradi na Poluotoku.

Brutalno pretukao 18-godišnjakinju, pola sata udarao njezinom glavom o umivaonik, liječnici joj jedva 'zakrpali' lice, a sada bi mogao na slobodu!? Evo gdje je zapelo na sudu

- Ispričavam se žrtvama nasilja, no suđenje ne može početi jer nema uvjeta za održavanje rasprave. Ja bih to doista voljela, ali ne mogu zbog zakonskih okolnosti - rekla je sutkinja nakon incidenta u sudnici.

Daruvarcu danas istječe maksimalni rok za zadržavanje u pritvoru za kaznena djela za koja se tereti, pa se tijekom jutra po sili zakona očekuje njegovo puštanje na slobodu.

- Ono što mene muči ovdje i to je jedino moja zamjerka, jest da je trebalo malo više paziti da se nanovo ne povrijeđuju žrtve. Pozivanje žrtve ovakvog događaja četiri, pet puta, sada šesti put novo je traumatiziranje. To je jedina zamjerka. Sud je trebao na to paziti, a nije. Mjere opreza su nebitne za sigurnost ove obitelji - rekao je Milan Petričić, odvjetnik majke i 18-godišnje žrtve nasilja 31-godišnjaka.

Naslovnica Crna kronika