Novosti Crna kronika

u blizini naplatne postaje

Teška nesreća na autocesti: automobil udario u prometni znak, pa u zaštitnu ogradu, suvozačica poginula, vozačica završila u bolnici

u blizini naplatne postaje

U prometnoj nesreći koja se u nedjelju oko 13 sati dogodila na autocesti A1 ispred naplatne postaje Demerje poginula je 46-godišnja putnica, a teško je ozlijeđena 25-godišnja vozačica automobila karlovačkih registracija i nalazi se na bolničkom liječenju, izvijestila je policija.

Zagrebačka policija u ponedjeljak je izvijestila da je 25-godišnjakinja, vozeći lijevom trakom spojnog kolnika autoceste A1 i naplatne postaje Demerje u smjeru sjevera, najprije naletjela na prometnu signalizaciju, a potom udarila u zaštitnu ogradu.

U prometnoj nesreći smrtno je stradala 46-godišnja putnica, a teško ozlijeđenoj vozačici liječnička pomoć pružena je u KB Sestara milosrdnica. Prilazni kolnik naplatne postaje Demerje bio je zatvoren za promet od 12.50 do 16.20 sati, objavila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Pritom su ponovo apelirali na sve vozače i druge sudionike u prometu da svojim postupcima čuvaju ne samo svoj život nego i živote drugih.

„Većina nesreća uzrokovana je neopreznom vožnjom samih vozača te upozoravamo da zbog vlastite sigurnosti prilagodite brzinu vozila uvjetima na kolniku. Ukazujemo na nužan oprez i dosljedno poštivanje odredaba Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer se samo tako može povećati razina sigurnosti u cestovnom promet s naglaskom na pridržavanju ograničenja brzine, korištenje sigurnosnog pojasa vozača kao i putnika u vozilima i zabrane vožnje pod utjecajem alkohola“, kažu u policiji.
 

Naslovnica Crna kronika