Novosti Crna kronika

pronađen bez svijesti

Zatvorenik koji se u ćeliji predozirao drogom skrivenom u tamponu uspješno se oporavlja u splitskoj bolnici, još nije jasno kako ju je prošvercao pored čuvara

pronađen bez svijesti

Dvadesetjednogodišnji zatvorenik splitskog zatvora na Dračevcu, koji je prošle subote ujutro tijekom kontrole ćelija pronađen bez svijesti, još uvijek se nalazi u splitskoj bolnici na liječenju i njegovo stanje je puno bolje. Mladić rodom iz Karlovca s prebivalištem u Splitu, gdje radi na očevu štandu - a u slobodno vrijeme krade - u zatvoru je završio upravo zbog ove svoje "dopunske" djelatnosti.

Kako je u ćeliji došao u dodir s narkoticima, nismo doznali ni nakon službenog odgovora Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa koje nije ni demantiralo ni potvrdilo ranije natpise da je ovo drugi doticaj s drogom ovog mlađeg punoljetnika u splitskom zatvoru.

U prvom slučaju droga je pronađena nakon posjeta, skrivena u tamponu, a u drugom slučaju uspješno ju je sakrio od zatvorskih čuvara te je upotrijebio, predoziravši se.

- U Zatvor u Splitu pozvana je u subotu 28. listopada 2017. godine u jutarnjim satima Hitna medicinska pomoć jer je jedan zatvorenik zatečen bez svijesti. Zatvorenik je sproveden u Klinički bolnički centar Split na daljnju medicinsku obradu te je zadržan na liječenju. Tijekom boravka u Zatvoru u Splitu, prilikom pretrage, kod tog zatvorenika pronađena je manja količina biljne materije izgleda i mirisa karakterističnoga za opojnu drogu marihuanu, što mu je oduzeto. Nakon pronalaska nedopuštene tvari zatvorenik je raspoređen u uvjete više razine sigurnosti, a pronađena sumnjiva materija predana je službenicima Ministarstva unutarnjih poslova radi poduzimanja radnji iz njihove nadležnosti - stoji u priopćenju u kojem nema ni riječi o tome što će se poduzeti protiv onih zatvorskih djelatnika koji nisu spriječili da ta marihuana i dođe do mladića, niti riječi o tome je li ovo mladiću bio prvi ili drugi put da mu je droga došla do ćelije.
 

Naslovnica Crna kronika