Novosti Crna kronika

novi detalji zločina

Zašto je 40-godišnjak ubio oca i teško ranio šogoricu? 'Imali su unosan biznis, ali bili su problematični, više puta čula se pucnjava na njihovu imanju...'

 novi detalji zločina

Sukob koji je više od desetljeća tinjao između oca i sina postao je u subotu navečer uzrok obiteljske tragedije u Kupinečkom Kraljevcu, kada je 40-godišnji Miro Lukšić pištoljem teško ranio šogoricu, ubio oca, a nedugo zatim i sebe. Sve se odvilo oko 20.20 sati u njihovoj obiteljskoj kući gdje je smješten i njihov prilično uspješni OPG Lukšić koji se bavi proizvodnjom sira i mliječnih prerađevina, piše Jutarnji.

“21. listopada oko 20.20 sati u Kupinečkom Kraljevcu, Lukšići, u obiteljskoj kući, nakon verbalnog sukoba između 40-godišnjaka i 64-godišnjaka, 40-godišnjak je vatrenim oružjem ozlijedio 30-godišnjakinju i usmrtio 64-godišnjaka.

Nakon toga se osobnim automobilom marke Passat zagrebačkih registarskih oznaka s mjesta događaja udaljio na područje Kupinca u šumski predio Mikuševići, gdje je u automobilu počinio samoubojstvo”, priopćila je jučer zagrebačka policija nakon provedenoga očevida.

Sin usmrtio oca i ranio šogoricu pa počinio samoubojstvo​

Kolateralna žrtva

Tridesetogodišnjakinji je liječnička pomoć pružena u KBC-u Zagreb, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena, tvrdi policija, a prema neslužbenim informacijama 30-godišnja Dragica Lukšić, koja je supruga ubojičina mlađega brata Josipa, bila je u teškome stanju jer ju je šogor navodno pogodio s čak osam hitaca.

Nesretna žena navodno je stradala kao kolateralna žrtva napada svojega šogora Mire na 64-godišnjeg svekra Jožu. Naime, kako smo čuli od susjeda, ona je pokušala zaustaviti napad i smiriti Miru, no on je pobjesnio te počeo pucati u nju, a zatim nastavio pucati u oca.

Nakon što ih je izrešetao, a navodno je bio pod utjecajem alkohola, te shvativši što je učinio, Miro Lukšić je sjeo u automobil te se odvezao u obližnju šumu, gdje je parkirao automobil, a zatim pucao sebi u glavu.

Kada smo jučer došli na mjesto događaja, među susjedima i mještanima Kupinečkoga Kraljevca o ponašanju pokojnoga Mire Lukšića, ali i njegovoga pokojnoga oca vladalo je podijeljeno mišljenje. Poznanici im nisu osporavali da su bili jako poduzetni i vrijedni te da su dobro vodili OPG.

Međutim, privatno, kažu njihovi poznanici, imali su jako tešku narav, pogotovo Miro, za kojega kažu da je bio problematičan još kao mladić. Također svi s kojima smo razgovarali rekli su nam da on i njegov otac imaju dugu, dugu povijest sukobljavanja.

Jedan od sumještana je rekao kako su nekoliko puta čuli da iz OPG-a odjekuju hici te da je policija često bila na imanju Lukšića. Jedan drugi stanovnik Kupinečkoga Kraljevca nam je, pak, rekao kako je čuo da se nije radilo o bezazlenom pucanju u zrak. “Pa oni su pucali jedan u drugoga navodno već nekoliko puta. Prije 5-6 godina mislim da je Miro oca bio ranio sačmaricom u trbuh.”

Kako smo uspjeli neslužbeno doznati, podaci o međusobnim sukobima i napadima zaista i postoje u policijskim evidencijama, gdje je zabilježeno da je policija u posljednjih desetak godina više puta intervenirala na adresi gdje se noćas dogodila tragedija. Također smo doznali da je policija već prijavljivala Miru Lukšića zbog pokušaja ubojstva oca, ali i obrnuto, oca zbog pokušaja ubojstva Mire Lukšića”.

Sve po zakonu

Iz policije, pak, jučer nisu željeli službeno komentirati ovakve informacije, nego su samo rekli kako je policija u svakome od prijašnjih slučajeva sve napravila po zakonu. “Bilo da se radi o prekršaju ili kaznenome djelu, naši službenici su svaki put postupili po zaprimljenim informacijama, proveli ili prekršajnu ili kaznenu kriminalističku obradu te podnijeli odgovarajuće prijave”, rekli su nam jučer iz zagrebačke policije.

Dan nakon tragedije došli smo i do kuće Lukšićevih koja je večer prije bila puna policijskih tehničara koji su provodili očevid, dok je pristup imanju bio zapriječen trakama s natpisom “Stop policija”. Jučer je, pak, u dvorištu bilo parkirano nekoliko automobila, a ispred kuće te uz ogradu upaljeni su lampioni pokazivali kako se u toj kući dogodila tragedija.

Međutim, u samoj kući Lukšićevih nisu bili raspoloženi za razgovor, što je i razumljivo s obzirom na okolnosti. Jednoga od muškaraca kojega smo zatekli ispred kuće pokušali smo upitati za izjavu, no on je rekao da pitamo “gazdu”, najvjerojatnije Josipa Lukšića mlađega, čiju je suprugu večer prije njegov stariji brat teško ranio.

Međutim, on je samo iz auta odmahnuo rukom pokazavši nam da odemo te da nije raspoložen za razgovor s novinarima, nakon čega se odvezao.

Naslovnica Crna kronika