Novosti Crna kronika

talačka kriza

Policija na Klisu našla pravi arsenal oružja, 52-godišnjak koji je u subotu izazvao nezapamćenu dramu ispitan u policiji

talačka kriza

Završeno je kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom koji je sinoć uhićen radi obiteljskog nasilja počinjenog na području Klisa, doznajemo od solinske policije. Pretragom mjesta događaja pronađen je pravi arsenal oružja: automatska puška s okvirom u kojem se nalazilo 10 komada pripadajućeg streljiva, zatim lovačka puška, 28 komada različitog streljiva i drvena (bejzbol) palica. Za sve navedeno utvrđena je sumnja da pripadaju 52-godišnjaku.

Talačka kriza na Klisu: muškarac prijetio da će ubiti sebe i člana obitelji, žrtva obiteljskog nasilja ozlijeđena

Protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijetnje i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, te optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu, zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

Tijekom večeri biti će doveden u pritvorsku policijsku jedinicu.

Podsjetimo, policija je pozvana nakon što je svađa između 52-godišnjaka i njegove supruge eskalirala fizičkim nasiljem. Po dolasku službenika policije muškarac se zatvorio u kuću sa zajedničkom kćerkom, prijeteći kako će ubiti nju i sebe.

Pozadina talačke krize na Klisu: otmičaru je 'okidač' bio rođendan kćeri, a predao se tek kad mu je stigao sin

Pozvane su dodatne snage i specijalni pregovarač te je u 17.25 sati djevojčicu pustio iz kuće, dok je on ostao unutra prijeteći samoubojstvom iz automatske puške. Iscrpljujući pregovori trajali su do 21.46 sati kada se 52-godišnjak predao.

Naslovnica Crna kronika